Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΕΥΕΙ Η Ν.Δ- "ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ"

Πολιτικές εξελίξεις προβλέπει ο Αντώνης Σαμαράς και κάλεσε τα στελέχη και τους επιστήμονες, που συμμετέχουν στη σύνταξη του νέου προγράμματος της Ν.Δ., να επεξεργαστούν ρεαλιστικές προτάσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. «Θα πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας» είπε. «Είναι ένα πρόγραμμα για μια νέα διακυβέρνηση του τόπου, που δεν θα αργήσει. Και αυτή η διακυβέρνηση θα ισοδυναμεί με το ξεπέρασμα της κρίσης».
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι το αναθεωρημένο οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ., το «Ζάππειο 2», θα παρουσιαστεί (τον Μάιο) αφού θα έχει προηγηθεί ένα είδος δημοψηφίσματος των προτάσεων στο πόρταλ του κόμματος. Προανήγγειλε όμως και «προγραμματικό συνέδριο» που «θα βάλει τη σφραγίδα του σ' αυτό το καινούργιο βήμα, το τολμηρό και αποφασιστικό βήμα που κάνει η Ν.Δ.».

Η Συγγρού επιμένει στα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και θα συρθεί στις κάλπες είτε στις αρχές καλοκαιριού είτε το πιο πιθανόν το φθινόπωρο. Το βασικό επιχείρημα του στενού επιτελείου του Α. Σαμαρά είναι ότι οι πρόωρες εκλογές θα είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση έπειτα από κάποια στιγμή, καθώς το αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής οδηγεί σε μετρολαγνεία που διευρύνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Στο μεταξύ πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για τους τομείς όπου τα δύο κόμματα έχουν επιδείξει τις ικανότητες του λαγού και της χελώνας... Το χορό άνοιξε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης. «Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μεταθέτει τις αποφάσεις της και αναβάλλει την ψήφιση των νέων μέτρων για τις αρχές Ιουνίου» δήλωσε. «Μπορεί μ' αυτό να βοηθήσει τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κάνουν Πάσχα στις περιφέρειές τους. Ομως, η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δεν αναθεωρεί, απλώς αναβάλλει τα επώδυνα. Επιβεβαιώνει ότι σε άλλα ακολουθεί βηματισμό χελώνας και σε άλλα λαγού».

«Τα περί "λαγού" και "χελώνας" ισχύουν, μόνο που ταιριάζουν απόλυτα στη Ν.Δ., η οποία όντως έγινε λαγός όταν βρήκε τα δύσκολα αλλά και "χελώνα" στη σκέψη» ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή. Και κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι επί των ημερών της δεν έκανε καμία μεταρρύθμιση, για τις οποίες πιέζει τώρα την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: