Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Συγχώνευση μονάδων στο εσωτερικό των νοσοκομείων, συνεργασίες νοσοκομείων με ανταλλαγή μονάδων και προσωπικού, είναι μερικές από τις μορφές συνενώσεων που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των σχεδιασμών του υπουργείου Υγείας για την αναδιάταξη των μονάδων υγείας.
Παράλληλα, προβλέπεται και μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε μονάδες πλήρους εξειδίκευσης, πρωτοβάθμιας περίθαλψης και αποκατάστασης χρόνιων περιστατικών. Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων ο υπουργός Υγείας, στόχος του εγχειρήματος είναι η βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΣΥ και η μείωση των ανισοτήτων μέσα από την κατανομή και βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, των υποδομών και των πόρων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο διάλογος θα είναι τρίμηνος, ενώ η πρώτη απόφαση θα ληφθεί την 1η Ιουλίου. Από όλους τους ενδιαφερόμενους ή εμπλεκόμενους φορείς, θα κατατεθούν απόψεις, ενώ, όπως εξήγησε ο κ. Λοβέρδος, όλα τα ιδρύματα της χώρας καλούνται να συνεισφέρουν με τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Οι συστηματοποιημένες προτάσεις θα εκτίθενται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: