Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΑ

Ομοβροντία λουκέτων σε δημόσιες δομές είχαμε το τρέχον διήμερο δείγμα της οικονομικής δυσπραγίας και της εγκατάλειψης του κράτους πρόνοιας και της δημόσιας εκπαίδευσης εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Την αρχή έκαναν δυο νοσοκομεία, το Αρεταίειο και..το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, κινδυνεύει με αναστολή λειτουργία το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε αδυναμία λειτουργίας το ΤΕΙ Πειραιά.
Η εξέλιξη αυτή στο χώρο της παιδείας όσο και της υγείας είναι ένα μικρό δείγμα της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ που υποταγμένη στις επιταγές της τρόικας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους ευαίσθητους χώρους της υγείας και της παιδείας εξ ολοκλήρου στα χέρια των ιδιωτών. Γιατί, όλοι γνωρίζουμε ότι όπου υπάρχει κενό σε χώρους εξ ορισμού κερδοφόρους θα το καλύψει η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε την μεθόδευση, όπως καταγγέλλουν άπαντες, για την απαξίωση της ΕΒΖ που ήδη έχει δρομολογηθεί η πώλησή της στο γερμανικό κολοσσό ΜΑΝ, αποψιλώνοντας την κρατική περιουσία σε έναν ακόμα ευαίσθητο τομέα, αυτόν της γεωργικής μεταποίησης.
Υπάρχουν πολλές πολιτικές δυνάμεις που εδώ και καιρό κάνουν λόγο για την επερχόμενη πώληση των εταιριών ύδρευσης των δυο μεγάλων πόλεων της χώρας, της ΕΥΑΘ και του Ο.Υ.Θ, με αποτέλεσμα να ελέγχεται το βασικότερο ίσως αγαθό του ανθρώπου, το νερό από τους ιδιώτες οδηγώντας μας σε συνθήκες Λατινικής Αμερικής όπου καταναλώνεις τόσο νερό όσο αντιστοιχούν τα δικαιώματα που κατέχεις.
Είναι φανερό ότι η πορεία του άκρατου νεοφιλελευθερισμού που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει τη χώρα χωρίς καμιά κρατική δομή, όλα θα ξεπουληθούν στο όνομα της αναδιάρθρωσης του κράτους και στο τέλος θα πτωχεύσουμε χωρίς καμιά δυνατότητα ανάκαμψης.
Το σενάριο είναι γνωστό και στο χέρι όλων μας είναι να το κάνουμε μη εφαρμόσιμο. Η λύση είναι η κινητοποίηση όλων με καθαρά κινηματικό τρόπο ώστε να αναγκαστούν οι κυβερνώντες να προκηρύξουν εκλογές και να δώσει ο λαός τη λύση για την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: