Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΕΚΡΗΞΗ

Η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σταματήσει τη διαρροή ραδιενεργού νερού στον Ειρηνικό ωκεανό....
Έκτακτα κονδύλια ανακοίνωσε ότι θα εκταμιεύσει η ιαπωνική κυβέρνηση για την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ η διαχειρίστρια εταιρεία προανήγγειλε αποζημιώσεις για τους 8.000 ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Το νερό διέφευγε από ρωγμή 20 εκατοστών σε τσιμεντένιο αγωγό του αντιδραστήρα Νο2. Αφού απέτυχαν οι προσπάθειες σφράγισης της με τσιμέντο, ακόμη και με... πριονίδι και εφημερίδες, τελικά οι μηχανικοί της Tepco χρησιμοποίησαν "υγρό γυαλί", το οποίο στερεοποιήθηκε στην τρύπα.

Η Ιαπωνία έχει ζητήσει από τη Ρωσία να της δανείσει ένα πλωτό εργοστάσιο απολύμανσης από τη ραδιενέργεια, που χρησιμοποιείται στη διαδικασία διάλυσης παλαιών πυρηνικών υποβρυχίων.

Η Tepco ανακοίνωσε επίσης ότι σκοπεύει να διοχετεύσει στον αντιδραστήρα Νο1 έξι χιλιάδες κυβικά μέτρα αζώτου για να αποτραπεί πιθανή έκρηξη εξαιτίας της συγκέντρωσης υδρογόνου. Η επιχείρηση διοχέτευσης αζώτου αναμένεται να διαρκέσει πολλές ημέρες και ενδέχεται να ξεκινήσει σήμερα.

Οι εμπειρογνώμονες φοβούνται ότι η ποσότητα υδρογόνου θα συνεχίσει να αυξάνεται έως ότου με την επαφή με το οξυγόνο του αέρα προκληθεί έκρηξη. Εκρήξεις υδρογόνου έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικές ζημιές στο εξωτερικό κτίριο των δύο αντιδραστήρων από τους έξι του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: