Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΨΑΧΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ

Από δω το έχουν από κει το φέρνουν, ντρέπονται να το πουν ευθέως φαίνεται. Το μνημόνιο δε βγαίνει, η αναδιάρθρωση είναι επί θύραις και το ΠΑΣΟΚ ψάχνει συνενόχους. Πως να εξήγησει κανείς τα όσα λέει ο Σκανδαλίδης στη συνέντευξή του στη Real News; Ο υπουργός Γεωργίας δεν είναι άπειρος ούτε κάνει του κεφαλιού του. Δείτε τι είπε και το συμπέρασμα δικό σας..Ο Κ. Σκανδαλίδης θεωρεί αναγκαία την αξιοποίηση και συστράτευση όλων ανεξαιρέτως των ικανών δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής και της κοινωνίας και τάσσεται υπέρ της συμμετοχής εξωκοινοβουλευτικών ή και εξωκομματικών προσώπων σε ένα νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σημειώνει, πάντως, ότι ένας ανασχηματισμός θα έχει νόημα μόνον αν αλλάξει η δομή της κυβέρνησης και ενισχυθεί το κέντρο της λήψης των αποφάσεων.

Απορρίπτει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, προκρίνοντας μία λύση επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής και μείωσης του επιτοκίου για το σύνολο του χρέους. «Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν εντάσσεται στη στρατηγική μας [...] η μακροχρόνια αποπληρωμή του συνολικού χρέους με χαμηλό επιτόκιο είναι η μόνη οδός», αναφέρει.

Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση να υπάρξει οριοθέτηση του ελάχιστου κοινωνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: