Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΛΚΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;

Φαντάζομαι ότι ο Αγγ. Τόλκας μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ από την «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» που τον έκανε υπουργό πήρε δύναμη και τόλμησε να τα βάλει με τις τράπεζες, τον παντοδύναμο κυβερνήτη αυτής της χώρας. Με δελτίο τύπου πληροφορεί τον τύπο της Ημαθίας ότι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς το υπουργείο Οικονομικών, και ρωτά τον υπουργό τι θα γίνει με την τακτική των πιστωτικών ιδρυμάτων που παίρνουν εγγυήσεις αλλά χρήματα στους Έλληνες δε δίνουν και η ύφεση καλά κρατεί.
Δε λέω, ήθελε.. κότσια να κάνει κάποιος βουλευτής επαρχίας τέτοια ερώτηση και η οποία έχει στόχο τις τράπεζες που έχουν ως γνωστόν και δικό τους λόμπι μέσα στη βουλή.
Ο Αγγ. Τόλκας βέβαια παραλείπει, και νομίζω ότι κάνει σκόπιμα άρα έχει υστεροβουλία, να μας πει στο δημοσιογραφικό δελτίο τύπου που έστειλε, τι θα κάνει αν ο Παπακωνσταντίνου του απαντήσει ότι όλα βαίνουν καλώς, όλα λειτουργούν όπως πρέπει και ότι οι τράπεζες λειτουργούν μέσα στα όρια του νόμου. Δηλαδή αν το υπουργείο καλύψει τη λειτουργία τους. Τότε τι θα κάνει ο βουλευτής που ως επιχείρημα στην ερώτησή του επικαλείται την υπόθεση της ΕΝ.ΚΛΩ για την οποία προσπαθεί να αποσείσει κυβερνητικές ευθύνες και να τις μετατοπίσει στις τράπεζες, όπως επιχείρησε και ο Πεταλωτής την περασμένη εβδομάδα.
Είμαι βέβαιος ότι λεονταρισμοί του στυλ «Οι τράπεζες δεν μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα. Δεν νοείται το κράτος -δηλαδή οι πολίτες- να εγγυώνται τα κεφάλαια των τραπεζών και αυτές να μην ανταποδίδουν τις εγγυήσεις αυτές με τη διοχέτευση των χρημάτων στην πραγματική οικονομία. Η κερδοσκοπία εκ μέρους των ιδιωτικών τραπεζών είναι ανεπίτρεπτη, ειδικά υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες» δε πρόκειται να συνοδευτούν από πρακτικές αντιδράσεις.
Δεν πρόκειται να δούμε τον σε αναμονή υπουργό Αγγ. Τόλκα να ασκεί κριτική στον Υπουργό ή στην Κυβέρνηση που ανέχεται αυτό το κράτος εν κράτει των τραπεζών. Απλά θα πει ότι έκανε τη δουλειά του και όλα καλά. Είναι όμως αυτός ο ρόλος του; Είναι αυτή η αποστολή του ως βουλευτή της Ημαθίας που υποτίθεται ότι θέλει να υπερασπίζεται αφενός τα δίκια των πολιτών και αφετέρου τα όσα έχει δεσμευτεί προεκλογικά το κόμμα του; Δε νομίζω.

1 σχόλιο:

ΚΣ είπε...

ο τόλκας τα λέει αυτά γιατί ξέρει σε ποιους απευθύνεται.Αυτοί που τον ψηφίζουν όμως δεν ξέρουν ποιος είναι ο Τόλκας.