Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ- ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

Επιμένει να κινδυνολογεί και να συμπεριφέρεται ως σχολιαστής ο υπ
ουργός Υγείας Ανδρ. Λοβέρδος αναφορικά με τους κινδύνους διάδοσης ασθενειών από τους μετανάστες που εισέρχονται στη χώρα μας. Σε συνάντηση των υπουργών στη Βουδαπέστη επανέλαβε τον ισχυρισμό του ζητώντας βοήθεια. Μια βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ παρασχέθηκε από την Ε.Ε. η οποία όμως ποτέ δεν έφτασε στον προορισμό της μιας και δεν κατασκευάστηκαν οι προβλεπόμενοι χώροι υποδοχής στα σημεία εισόδου όπως ο Έβρος και τα λεφτά χρησιμοποίηθηκαν για να προμηθευτεί η αστυνομία υλικό.

Δείτε το ρεπορτάζ..Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι ο ίδιος απέστειλε προ ημερών επιστολές προς το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο Νοσημάτων καθώς και το ευρωπαϊκό τμήμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, ενημερώνοντας τους και καλώντας τους να παρέχουν στην Ελλάδα τη συνδρομή τους και πράγματι και οι δύο οργανισμοί αυτοί ανταποκρίθηκαν αμέσως και σήμερα απεσταλμένοι τους βρίσκονται στην Ελλάδα (στον Έβρο) εξετάζοντας τα πράγματα επί τόπου.

Το κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) που βρίσκεται στην περιοχή του Έβρου θα εξετάσει προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία των μεταναστών και την υγιεινή των χώρων κράτησης.

Ο επικεφαλής του κλιμακίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Dr. Gerald Rockenschaub, τόνισε ότι η επίσκεψη γίνεται κυρίως για να καταγραφούν οι συνθήκες υγιεινής και η υγεία των μεταναστών που φιλοξενούνται στα κέντρα κράτησης και δεν αφορά το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, από το υπουργείο Υγείας υπάρχει ένα σύστημα παρακολούθησης της υγείας των μεταναστών που ελέγχει και τις νόσους που μεταδίδονται από την μετακίνηση αυτών των ανθρώπων. Σε αυτό το πλαίσιο λαμβάνονται μέτρα, κατέληξε ο αξιωματούχος του WHO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: