Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΌΤΑΝ Η ΝΔ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ... ΧΥΤΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Στο επίσημο site της ΝΔ βρήκαμε 2 δελτία τύπου με ημερομηνία 4/4/11. Το πρώτο αφορά δήλωση του Εκπρόσωπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μιχελάκη για την κατάσταση στην Κερατέα όπου ζητά αποχώρηση των ΜΑΤ.
Στο δεύτερο δελτίο τύπου που αφορά την απομαγνητοφώνηση από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του κ. Μιχελάκη, αναφέρει: «η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου. Η τραγική απραξία και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των απορριμμάτων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αποσπασματικές κινήσεις».
Τελικά θέλουν να κρυφτούν και ... ο Λάτσης δε τους αφήνει, διότι..προφανώς θα δέχονται πιέσεις, από τους εμπλεκόμενους στο έργο επιχειρηματίες, να πάρουν ανοικτά θέση υπέρ του έργου.
Επίσης προφανώς, η ολιγόλογη ανακοίνωση βγήκε μετά από το σχετικό σούσουρο στα ΜΜΕ και αντιδράσεις ντόπιων στελεχών και σκοπεύει σε λαϊκό κατευνασμό ...
Ας τους κρίνους οι φίλοι και οπαδοί τους ...

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε νέες ερωτήσεις δημοσιογράφων για την έκρυθμη κατάσταση που δημιουργείται στην Κερατέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην Κερατέα, είναι πλέον ανάγκη να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να αναληφθούν πρωτοβουλίες ουσιαστικού διαλόγου με τους κατοίκους της περιοχής.
Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει άμεσα κάθε δυνατότητα προσέγγισης για την εκτόνωση της κρίσης
Οι συναρμόδιοι Υπουργοί πρέπει, έστω και τώρα, να καλέσουν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κατοίκων της Κερατέας, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων, για ένα συνολικό και ειλικρινή διάλογο για το θέμα.
Η Νέα Δημοκρατία -όπως ήδη έχουμε δηλώσει- θεωρεί ότι η κυβέρνηση το πρώτο και αυτονόητο που πρέπει να κάνει είναι με αυτές τις κινήσεις να ανοίξει άμεσα και να δώσει ξανά στην κυκλοφορία, με τη βοήθεια των κατοίκων, τα τμήματα του κεντρικού δρόμου τα οποία παραμένουν αποκλεισμένα.
Την πρωτοβουλία, την ευθύνη εξόδου από το σημερινό αδιέξοδο, την έχει η κυβέρνηση. Η απόπειρά της να μεταφέρει την ευθύνη στις αστυνομικές δυνάμεις δεν αποτελεί λύση. Αντιθέτως, μάλιστα».


http://www.nd.gr/web//guest/press/-/journal_content/56_INSTANCE_c6UH/12001/630434


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 04 Απριλίου 2001
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.
κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει, προ πολλού, συγκεκριμένη πρόταση για τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα.
Ζητούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία και να συμφωνήσουν όλα τα κόμματα, στην άμεση εφαρμογή της πρότασης.
Εάν η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί στο επόμενο διάστημα, η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει, μόνη, σχετική πρόταση Νόμου.
Αναλυτικότερα προτείνουμε:
Να συστήσει Επιτροπή Ελέγχου των Δηλώσεων Πόθεν Έσχες, η οποία θα επανελέγξει όλες τις υποβληθείσες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης όσων διετέλεσαν Υπουργοί, αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί (κοινοβουλευτικοί και εξωκοινοβουλευτικοί) από το έτος 1974 έως σήμερα, όπως και τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των συζύγων και των τέκνων τους.
Η Επιτροπή αυτή να έχει αυξημένες εξουσίες και αρμοδιότητες για να μπορεί να ζητά και να λαμβάνει τα απαιτούμενα στοιχεία από οποιαδήποτε αρχή, υπηρεσία ή οργανισμό του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, χωρίς τη συναίνεση του ελεγχόμενου.
Να συνεργασθεί με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, με σκοπό τη σύσταση της ως άνω Επιτροπής από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, ούτως ώστε να διασφαλισθεί η ανεξάρτητη και απρόσκοπτη λειτουργία της.
Ο διενεργούμενος έλεγχος από την Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η σχετική Έκθεση αποτελεσμάτων να συνταχθεί, το αργότερο, εντός έτους από τη σύσταση της Επιτροπής. Η Έκθεση αποτελεσμάτων να κοινοποιηθεί στη Βουλή και να δημοσιοποιηθεί στον Τύπο.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει νομοθετικά να παρασχεθεί η δυνατότητα στις αρμόδιες δημόσιες αρχές να προβαίνουν μέχρι και στη δήμευση της περιουσίας που ο ελεγχόμενος απέκτησε αδικαιολόγητα ή μη νόμιμα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πόσο εφικτό είναι και πόσο εύκολο θα είναι τώρα να ψάξετε…;
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Τα στοιχεία αυτά υπάρχουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσο πιο μακριά πάει η βαλίτσα, τόσο πιο …
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Δεν είναι έτσι.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ενώ αν το κάνανε από το 1990 και μετά θα ήταν πιο αποτελεσματικό, λέω …..
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Πρώτον, δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν απ’ έξω. Να γίνει έλεγχος «πόθεν έσχες», από το 1974 και έπειτα, για να μην υπάρχουν σκιές. Δεύτερον, όλα αυτά τα στοιχεία, υπάρχουν. Όλα είναι στη Βουλή. Έλεγχος πρέπει να γίνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν το κάνετε εσείς για τους δικούς σας βουλευτές;
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Για να το προτείνουμε, σημαίνει ότι εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Ρωτώ όμως: Ο έλεγχος δεν πρέπει να γίνει για όλο το πολιτικό σύστημα;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εγώ σας λέω ότι ο Γ. Παπανδρέου θέλει να καλύψει τους δικούς του…
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Τότε, λοιπόν, εμείς, αν δεν το κάνουν άμεσα, θα καταθέσουμε πρόταση νόμου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν το κάνετε εσείς για τους δικούς σας βουλευτές;
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Αυτό σας λέω. Και προσθέτω: Για όλον τον πολιτικό κόσμο. Και αν δεν το κάνουν, θα καταθέσουμε άμεσα πρόταση νόμου.
· Θέλω να αναφερθώ σ’ ένα ακόμη θέμα: Υπάρχει μια δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, που λέει ότι «η Ελλάδα χρωστάει 1 τρισ. Δολάρια», ότι «σε λίγο θα ανοίξουμε τα μαντήλια για να ζητιανεύουμε» και ότι «σε όλα τα εργοστάσιά τους, σταμάτησε η παραγωγή, βάλανε πωλητήριο, αλλά και κανείς δεν τα αγοράζει». Απέναντι σ’ όλα αυτά, δηλώνουμε:
«Ας γνωρίζει ο Τούρκος αντιπρόεδρος ότι καμία δυσκολία δεν πρόκειται να μας κάνει να απεμπολήσουμε την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση στην ιταμή αυτή πρόκληση. Πρέπει, επιτέλους, να αντιληφθεί ότι η μόνιμη πολιτική κατευνασμού που ακολουθεί, οδηγεί σε τέτοιες επαίσχυντες δηλώσεις».
· Υπάρχει ένα άρθρο του κ. Νίκου Παπανδρέου στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση». Στο άρθρο αυτό, ο κ. Νίκος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο νέο νόμο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής λέει χαρακτηριστικά: «Παράδειγμα αποτελεί το νέο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, το οποίο σε πολλά, αλλά όχι σε όλα ευτυχώς, υιοθετεί την πατροπαράδοτη φιλοσοφία της αστυνόμευσης…. Δεν γνωρίζουμε -γιατί εδώ είναι το ζουμί- αν τα πρόσθετα μέτρα θα δημιουργήσουν απρόβλεπτες συμπεριφορές με συνέπεια τη μη είσπραξη εσόδων».
Θέλουμε, λοιπόν, να γνωρίζουμε τι λέει ο κ. Πεταλωτής για το άρθρο αυτό του αδελφού του Πρωθυπουργού;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί ο κ. Πεταλωτής; Είναι αρμόδιος για τον αδελφό…
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Εκπρόσωπος της κυβέρνησης είναι. Ας σχολιάσει ένα άρθρο του αδελφού του πρωθυπουργού για ένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
· Έρχομαι, τώρα, στο θέμα της Κερατέας:
Η κατάσταση στην Κερατέα κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να παρακολουθεί ως θεατής τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή. Οφείλει να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κατάστασης. Το πρώτο και αυτονόητο που πρέπει να κάνει είναι να ανοίξει άμεσα και να δώσει ξανά στην κυκλοφορία, με τη βοήθεια των κατοίκων, τα τμήματα του κεντρικού δρόμου τα οποία παραμένουν αποκλεισμένα.
Ταυτόχρονα, οι συναρμόδιοι Υπουργοί πρέπει, έστω και τώρα, να προβούν σε μια κίνηση καλής θέλησης και να καλέσουν σε συνάντηση τους εκπροσώπους των κατοίκων της Κερατέας, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων, για ένα συνολικό και ειλικρινή διάλογο για το θέμα.
Επί της ουσίας του θέματος, η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση της και την επαναλαμβάνει:
Δεν αποδεχόμαστε την κατασκευή απλά ενός Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) στην περιοχή της Κερατέας.
Είμαστε υπέρ της άμεσης κατασκευής Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), όπως, άλλωστε, προβλέπει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ταυτόχρονα δε, και της λειτουργίας εργοστασίων επεξεργασίας.
Και γι’ αυτό η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου.
Η τραγική απραξία και η καθυστέρηση της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα των απορριμμάτων δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για αποσπασματικές κινήσεις.
Είναι, όμως, εξίσου αδιανόητο να αποτελεί και κίνητρο για την κατάλυση της νομιμότητας και την έκθεση σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινων ζωών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η θέση των κατοίκων είναι τελείως διαφορετική από αυτή που εκφράζετε. Δηλαδή, οι κάτοικοι λένε ένα πράγμα: Ό,τι είναι να δημιουργηθεί εδώ πέρα, να δημιουργηθεί για την περιοχή της ………τους 7-8 άντε το πολύ 9 δήμους. Ότι δεν πρέπει να γίνει χώρος, όπου θα έρχονται τα σκουπίδια από….
Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Εγώ τώρα λέω τη θέση για το ΧΥΤΑ και για το ΧΥΤΥ και για το πώς τα αντιμετωπίζουμε. Για το θέμα αυτό θα ρωτήσω και θα σας πω.

http://www.nd.gr/web//press-office/press/-/journal_content/56_INSTANCE_Rb5c/12001/630445

Δεν υπάρχουν σχόλια: