Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΣΗΜΙΤΗ: ΧΑΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ- ΟΧΙ ΣΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

"Χαμένη τετραετία" απέδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Χαρακτήρισε "πεισματάρη" τον πρωθυπουργό, αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες..Από το στόχαστρο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, δεν ξέφυγε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στον οποίο καταλόγισε μία "χαμένη τετραετία".

«Η χαμένη τετραετία για τη χώρα ήταν η δεύτερη του 2000 - 2004. Η ιστορία θα δείξει το γιατί ο Σημίτης δεν προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος είχε μελετήσει και εξαγγείλει σε μια σειρά από βιβλία του, σε δικά του γραπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη βραδινή εκπομπή της ΝΕΤ κλήθηκε να σχολιάσει τις ευθύνες για την οικονομική διαχείριση του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του '80.

Αναφορικά με την τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, η οποία αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους το 2013 και άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Οικονομικών κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι τα σενάρια για hair cut που μπορεί να φθάσει το 30% σημαίνουν αυτόματα το τέλος του τραπεζικού αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος
Εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, χαρακτηρίζοντας μάλιστα "πεισματάρη" τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

«Του Παπανδρέου δεν του πάει καθόλου η επανάσταση. Είναι πεισματάρης. Όσοι πιστεύουν ότι θα τον κουράσουν για να αφήσει τα ηνία θα διαψευστούν», σημείωσε.

Άσκησε επίσης κριτική σε ΜΜΕ, τα οποία, όπως ανέφερε, «δουλεύουν την καμπάνια της κατάθλιψης με αξιοποίηση όλων των φανταστικών και μη επιχειρημάτων για να κλονιστεί το ηθικό του ελληνικού λαού».

Επισήμανε, τέλος, πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές στις ΔΕΚΟ, οι οποίες κατά τον ίδιο δεν εξυπηρετούν τον πολίτη αλλά τους εργαζομένους τους.

Για να ενισχύσει το επιχείρημά του επικαλέστηκε το ΚΚ της Σοβιετικής Ένωσης που όπως είπε, δεν δίστασε να κάνει έντεκα εκτελέσεις μέχρι να φθάσει στις επιθυμητές αποφάσεις. «Εμείς δεν θα κάνουμε εκτέλεση κανενός συντρόφου αλλά είναι σαφές ότι θα διαφωνήσουμε μαζί τους», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: