Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑμΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ/ΚΕΝΤΡΩΝ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας διοργανώνουν από κοινού Ε.Σ.Α.μεΑ. και Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 10.30 π.μ., για τα τραγικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των Κέντρων/Ιδρυμάτων/Φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανοιχτής και κλειστής περίθαλψης για τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες όπως: άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο Down, εγκεφαλική..παράλυση, βαριές κινητικές αναπηρίες πολλαπλές αναπηρίες, καθώς και για την σταδιακή κατάρρευση του δημοσίου Προνοιακού Συστήματος της χώρας.
Η αποτροπή της κατάρρευσης του δημοσίου συστήματος πρόνοιας και της οικονομικής χρεοκοπίας των ανωτέρω κέντρων, που ιδρύθηκαν και λειτουργούν δεκαετίες τώρα με το πείσμα και το μεράκι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, ήταν στη κορυφή των αιτημάτων της μεγαλειώδους συγκέντρωσης των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην Πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκέμβρη 2010. Αρχές Απριλίου του έτους 2011 παραμένει διάχυτος και δικαιολογημένος ο φόβος για το κλείσιμο αυτών των μονάδων. Ε.Σ.Α.μεΑ. και Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. επί σειρά ετών επεσήμαιναν στην Πολιτεία τη συνεχή υποχρηματοδότηση του Προνοιακού Συστήματος.
Τώρα πια η ηθική, πολιτική και κοινωνική συνείδηση της χώρας μας δεν μπορεί να αναβάλει την ανάληψη των τεράστιων ευθυνών της.
Η διαμαρτυρία αποτελεί ηθικό χρέος όλων μας απέναντι σε εκείνη την ομάδα του ατόμων με αναπηρία που ανήκουν στις προαναφερθείσες κατηγορίες, γιατί αυτή η ομάδα είναι η πιο ευάλωτη σε όλες τις αρνητικές μορφές διάκρισης, αποκλεισμού, φτώχειας, άνισης μεταχείρισης. Το χρέος μας για τη διοργάνωση αυτής της συγκέντρωσης γίνεται βαρύτερο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Πολιτεία συνεχίζει να στηρίζει εμπράκτως τη διοργάνωση των πολυδάπανων Αγώνων «Special Olympics», παρ’ όλο που Ε.Σ.ΑμεΑ. και Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ. έχουν εκφράσει την αρνητική θέση τους για ένα γεγονός το οποίο προκαλεί την κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα άκρατης φιλανθρωπίας, συμπονετικού συντηρητισμού και κολακευτικού λαϊκισμού.
Όλοι μαζί την Πέμπτη 14 Απριλίου και ώρα 10.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας!
Καλούμε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να καλύψουν με τον δέοντα τρόπο την συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ατόμων με αναπηρία.
Ας ενώσουμε τη φωνή μας. Ο σεβασμός των ατόμων με αναπηρία είναι υπόθεση όλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: