Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΝΕ ΠΕΛΛΑΣ ΠΑΣΟΚ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ηχηρή είναι η επιστολή παραίτησης του Κ. Τζερεμέ από μέλος της ΝΕ Πέλλας του ΠΑΣΟΚ. Ο και υπεύθυνος οικονομικών της ΝΕ παραιτήθηκε και σε μακροσκελή επιστολή αναφέρει τους λόγους που τον ώθησαν στην απόφασή του. Λόγοι εξόχως πολιτικοί μιας και διαφωνεί ευθέως με την ακολουθούμενη πολιτική της Κυβέρνησης και καλεί σε συσπείρωση τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ώστε να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική που ζημιώνει τις λαϊκές τάξεις και αφήνει στο απυρόβλητο τους πλούσιους.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Σύντροφε Γραμματέα,
Σου υποβάλω την παραίτησή μου από την θέση του υπευθύνου Οικονομικού της Νομαρχιακής Επιτροπής, την οποία μου εμπιστεύτηκες πριν τρία περίπου χρόνια. Επίσης παραιτούμαι και από μέλος της.
Ελπίζω ότι μπόρεσα να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου και σ΄ ευχαριστώ για την τιμή που μου έκανες.
Τους λόγους της παραίτησής μου, θα αναλύσω λεπτομερώς, στους συντρόφους που με ψήφισαν στην ολομέλεια της οργάνωσης του κόμματος. Μέχρι την σύγκλησή της όμως, επιθυμώ να περιγράψω εδώ, ενδεικτικά, μερικά γεγονότα που με οδήγησαν στην παραίτηση.
Θεωρώ ότι από την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε από τον λαό να κυβερνήσει, περιθωριοποίησε την τοπική οργάνωση και τα αποκεντρωμένα όργανά του. Αυτό είχε ως συνέπεια ειδικά στον Νομό μας:
- Οι πολιτικοί και κοινοβουλευτικοί μας παράγοντες, είναι αυτοί που διαμόρφωσαν τις αποφάσεις του Κεντρικού ΠΑΣΟΚ παρά τις αντίθετες θέσεις-αποφάσεις της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Πέλλας, όπως στο ζήτημα της χοροθέτησης του Καλλικράτη, (θυμίζω ότι η Ν.Ε. είχε ομόφωνη απόφαση για τρείς Δήμους , εκφράζοντας τις θέσεις των φορέων αλλά και της κοινωνίας του Νομού), τα αποτελέσματα της οποίας τα ζήσαμε και τα ζούμε σήμερα.
- Στο δεύτερο σοβαρό ζήτημα είναι των Περιφερειακών εκλογών, όπου ο συνδυασμός του ΠΑΣΟΚ έλαβε στον Νομό 32%. Το αποτέλεσμα ήταν κόλαφος για τους εμπνευστές του ψηφοδελτίου. Αυτοί που επέβαλαν αυτές τις επιλογές κρύφτηκαν και δεν είχαν το σθένος να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες.
- Θέλω να θυμίσω το Αναπτυξιακό Συνέδριο που διοργάνωσε η Ν.Ε. πριν τις εθνικές εκλογές παρουσία εκατοντάδων μελών, όλων των τοπικών στελεχών αλλά και αρκετών του κεντρικού ΠΑΣΟΚ. Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου θα έπρεπε να αποτελούν οδηγό για αυτούς που διαχειρίζονται την εξουσία στον Νομό μας και με συλλογική πάλη θα έπρεπε να προσπαθούν συνεχώς για την επιβολή τους στην κεντρική εξουσία. Αντί αυτού, βλέπουμε κάθε εβδομάδα στις τοπικές εφημερίδες δελτία τύπου με το γνωστό «κατόπιν ενεργειών μου» από τους εκλεγμένους κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους γεγονός που δεν τιμά το ΠΑΣΟΚ στον Νομό.
Ανέφερα τα παραπάνω τρία ζητήματα τα οποία θεωρώ κορυφαία απ΄αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και έχουν σχέση με τον ρόλο της Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ Πέλλας.
Πέρα όμως από αυτά, δεν μπορώ πλέον να στηρίζω κεντρικές πολιτικές με τις οποίες διαφωνώ και έχουν σχέση με την Οικονομική πολιτική-Μνημόνια.
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης και να πληρώνουν οι Μισθωτοί-Συνταξιούχοι-Μικρομεσαίοι, ενώ παράλληλα να μένουν στο απυρόβλητο οι λίγοι Έχοντες και Κατέχοντες που πραγματικά φοροδιαφεύγουν, έχοντας συγκεντρώσει στα χέρια τους περιουσίες που ανέρχονται στο 60% του ΑΕΠ της χώρας!
Οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος, όπου και αν ανήκουν εξακολουθούν να παραμένουν ατιμώρητοι και ούτε καν τους έχουν υποχρεώσει να επιστρέψουν τα κλεμμένα.
«Στέγνωσε» η αγορά , δεν αντέχει άλλους φόρους, τα μαγαζιά βάζουν σωρηδόν λουκέτα. Η ανεργία καλπάζει με ρυθμούς ξέφρενους, χωρίς κανείς να νοιάζεται. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δεινή θέση.
Διαφωνώ με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, την περικοπή των συντάξεων, δώρων, αύξηση του Φ.Π.Α., κερδοσκοπία με τα καύσιμα, κατάργηση του κοινωνικού κράτους , το ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας.
Άραγε αυτά γράφαμε στο πρόγραμμά μας, με αυτές τις πολιτικές δεσμεύσεις μας ψήφισε ο λαός, αυτήν την πολιτική εντολή πήρε η κυβέρνηση από τους Έλληνες και την επικαλείται σήμερα για να εφαρμόσει αυτές τις πολιτικές;
Ελπίζω η ηγεσία μας να αντιληφθεί επιτέλους ότι η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και δεν έχει μέλλον για την πατρίδα μας. Μας οδηγεί στον γκρεμό και την φτώχια. Οδηγεί στην περιθωριοποίηση και φτωχοποίηση των 2/3 του λαού.
Αυτή την κρίσιμη ώρα πρέπει να αλλάξει πορεία και να στραφεί στον δρόμο της ανάπτυξης με όρους Ευρώπης και όχι Κίνας, για να μπορέσουμε να βγούμε από το τέλμα όπου μας οδήγησε η καταστροφική πολιτική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τα προηγούμενα χρόνια.
Περιττό είναι να πούμε ότι σε κάποιους τομείς, οι πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος εξακολουθούν να υπάρχουν και να λειτουργούν μέχρι σήμερα.
Αυτή την κρίσιμη ώρα θα πρέπει να υπάρξει ένα νέο σχέδιο –χρονοδιάγραμμα, όπου μέσα από πολιτικές ανάπτυξης, αλλαγής νοοτροπίας, μεταρρυθμίσεις στην παιδεία σε συνδυασμό με την έρευνα και την παραγωγική διαδικασία να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου ο οποίος σήμερα συμπιέζεται και δεν θα αντέξει άλλο, οδηγούμενος σε κοινωνική έκρηξη.
Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος στην ιστορία του και την ιδεολογία του. Δεν μπορεί να εφαρμόζει ότι σκληρό και ανάλγητο έχει να επιδείξει ο νεοφιλελευθερισμός σήμερα.
Ελπίζω, με το κείμενο αυτό της παραίτησής μου, να προβληματίσω και να αφυπνίσω την κοινωνία αλλά προπαντός την βάση του ΠΑΣΟΚ ώστε να απαιτήσουμε ΟΛΟΙ μαζί αλλαγή πολιτικής για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστώ
Τζερεμές Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια: