Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ. ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΤΑ ΜΑΤ

Μετά από τουλάχιστον 125 ημέρες στα οδοφράγματα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχωρούν από τη περιοχή της Κερατέας σήμερα, ανοίγουν τα μπλόκα, έπειτα και από την επιτυχή συνάντηση που είχαν νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας..του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με τον μητροπολίτη Μεσογέας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, και τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Κ. Λεβαντή.
Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύει ότι η μαζική πάλη του λαού, η συνεχής αντίσταση κάμπτει την όποια εξουσία, την αναγκάζει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου, να συζήτήσει. Η αλαζονεία των υπουργών του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι πήγε περίπατο και ξεχάστηκε εκείνο το απρεπές "θα γίνει πάση θυσία" του Ραγκούση και οι κραυγές της Τζάκρη ότι θα προχωρήσει ο περιφερειακός σχεδιασμός. Τη λύση έδωσε ο Παπουτσής που φαίνεται ότι πήρε το αίμα του πίσω μετά τα όσα υπέστη από τους "συναδέλφους" του όταν ήταν στη γωνία με το μέγα θέμα της απεργίας των μεταναστών. Τώρα, φαίνεται ότι αυτός έδωσε λύση, αποσύρει τα ΜΑΤ χωρίς προαπαιτούμενα και εκθέτει ανεπανόρθωτα τους Ραγκούση- Τζάκρη.
Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση, τα μηχανήματα για τη δημιουργία ΧΥΤΥ θα παραμείνουν στην περιοχή με ευθύνη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία θα υποβάλλει πρόταση στην πολιτεία για την διαχείριση  των δικών της απορριμμάτων και όχι όλου του Λεκανοπέδιου, για να αποφασισθεί τι θα γίνει στη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: