Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Γράψαμε προ ημερών ένα θέμα που αφορά στην ανησυχία μερίδας κατοίκων της Αλεξάνδρειας και των γύρω χωριών που προέρχεται από τις πτήσεις των απαρχαιωμένων ελικοπτέρων του 30υ ΤΕΑΣ Αλεξάνδρειας. Μέσω του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας Απ. Ρεσινιώτη οι κάτοικοι μετέφεραν σε μας την ανησυχία τους και την καταγράψαμε.
Αν και στο δημοσίευμα περιλαμβάνεται το στοιχείο ότι τα εν λόγω..ελικόπτερα αποτελούν κίνδυνο και για τα πληρώματά τους δεν έγινε φαίνεται αρκούντως σαφές ώστε να μη δημιουργηθούν εντυπώσεις. Εντυπώσεις δημιουργήθηκαν και αντί να επισημανθεί το γεγονός άνοιξε μια παράθεση σχολίων είτε από στρατιωτικούς είτε από φίλους τους που δεν έχει κανένα νόημα.
Είναι φανερό πως η ασφάλεια όλων μας και κυρίως αυτών που επιβαίνουν στα πεπαλαιωμένα ελικόπτερα είναι πρωτεύον θέμα. Το γεγονός ότι είναι επικίνδυνα δε φαντάζομαι να χρειάζεται απόδειξη. Μια απλή έρευνα στο ίντερνετ θα σας δώσει δεκάδες αποτελέσματα που είναι απολύτως σαφή και άρτια από έγκυρους στρατιωτικούς συντάκτες. Εξ άλλου, τον τίτλο του δημοσιεύματος τον δανείστηκα από ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που έγινε το 2008 και αναφέρει το σύνολο των αεροσκαφών αυτών και τα αποκαλεί ιπτάμενα σαράβαλα.
Ως εκ τούτου, η αντιπαράθεση με τους ανησυχούντες κατοίκους της περιοχής δεν έχει νόημα και ουδείς σκέφτηκε να αμφισβητήσει την άρτια δουλειά ή εκπαίδευση των χειριστών ούτε βέβαια το αλτρουιστικό τους πνεύμα σε περίπτωση που διαπιστώσουν βλάβη ώστε να μην κινδυνεύσει ο πληθυσμός.
Να θυμίσω σε έναν αναγνώστη που έστειλε σχόλιο ότι το τελευταίο δυστύχημα έγινε προ πενταετίας περίπου και τότε είχε χάσει τη ζωή του και ένας αξιωματικός από το Βρυσάκι όπως και άλλο τρεις συνάδελφοί του. Τα σχόλια τόσο του τύπου εκείνης της εποχής όσο και των συναδέλφων του είναι η απόδειξη ότι τα ιπτάμενα σαράβαλα πρέπει να φορτωθούν και να γίνουν σκραπ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένα σοβαρό πρόβλημα που εγείρει ανησυχία στους κατοίκους τόσο της Αλεξάνδρειας όσο και των γύρω χωριών υπάρχει εξ αιτίας της συνεχούς πτήσης των απαρχαιωμένων αεροπλάνων της αεροπορίας στρατού πρέπει να λυθεί άμεσα. Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη και σε τέτοιο βαθμό που ενημέρωσαν σχετικά τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας Αποστόλη Ρεσινιώτη (φωτ.) και ο οποίος...δήλωσε ότι είναι γνώστης του θέματος διότι και ο ίδιος βλέπει τα αεροπλάνα που πολέμησαν στον πόλεμο στης Κορέας, όπως λέει χαρακτηριστικά στα ΧΡΟΝΙΚΑ, να πετάνε σε σχηματισμούς για να γίνει προφανώς η εκπαίδευση των χειριστών. "Το ζήτημα είναι σοβαρό και το βλέπω καθημερινά που γίνομαι αποδέκτης της ανησυχίας των συμπολιτών μου" λέει ο πρόεδρος της Αλεξάνδρειας και συνεχίζει με πρόταση "δε λέει κανείς που γιατί κάνουν εκπαίδευση. Στρατός είναι και χρειάζονται εκπαίδευση αλλά αυτή μπορεί να γίνει όχι σε κατοικημένες περιοχές αλλά δόξα το Θεό η περιοχή μας έχει πολλές αγροτικές εκτάσεις. Αυτά τα αεροπλάνα πολέμησαν στον πόλεμο της Κορέας και έχουν γίνει δυστυχήματα με πολλά θύματα τα πρόσφατα χρόνια. Ας το δουν οι αρμόδιοι του στρατού οι οποίοι θα ενοχληθούν και από μας ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Ο κόσμος φοβάται μη πέσει κανένα μέσα στα χωριά ή στην Αλεξάνδρεια στα σχολεία κλπ" κλείνει ο Απ. Ρεσινιώτης και έχει απόλυτο δίκιο. Είναι προφανές ότι η διοίκηση του του 3ου ΤΕΑΣ πρέπει να δει το ζήτημα και μάλιστα άμεσα διότι τα ιπτάμενα σαράβαλα είναι πάντα επικίνδυνα. ΒΡΗΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΧΕΙΡΗΖΟΝΤΕ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΣ ΠΕΣΤΕ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ.. ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΟΠΟ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΙΚΑΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΑΤΕ ΣΩΣΤΑ