Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ.ΚΛΩ.- ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!!

Συνεχίζουν να λειτουργούν ως σχολιαστές της επικαιρότητας και ίσως ως βουλευτές της αντιπολίτευσης και όχι ως κυβέρνηση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που με καθαρά υποκριτικό ενδιαφέρον επιχειρούν να δείξουν ότι ασχολούνται με το μέγα θέμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ). Μετά την επιστολή-παρέμβαση των βουλευτών της ΝΔ για το θέμα αυτό και οι βουλευτές των τριών νομών, Ημαθίας, Ροδόπης και Έβρου, συνέταξαν κι αυτοί επιστολή προς τις τράπεζες και τις ζητούν να κάνουν το ..καθήκον τους.
Η επιστολή είναι:Γραφείο Τύπου Γ. Πεταλωτή.
Δημοσιεύουμε παρακάτω την Επιστολή μας προς τις πιστώτριες Τράπεζες (ΕΘΝΙΚΗ,
ΑΤΕ, ALPHA, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, EUROBANK)».

ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι παρακάτω Βουλευτές Έβρου, Ροδόπης και Ημαθίας εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους απέναντι στις δανείστριες τράπεζες για τη στασιμότητα των εξελίξεων στο εγχείρημα διάσωσης και ανάπτυξης της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝ.ΚΛΩ.), η οποία έχει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής της βάσης στις περιφέρειές μας.
Η Πολιτεία και οι τοπικές κοινωνίες αγκάλιασαν εξαρχής το εύλογο αίτημα να υποστηριχθεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο βιώσιμης λειτουργίας των εργοστασίων της ΕΝ.ΚΛΩ. Το οποίο να μην παραβιάζει τους κανόνες του επιχειρείν και να συνδυάζει την αρχή της κοινωνικής προστασίας με τα δεδομένα της αγοράς.
Δυστυχώς παρά το συγκροτημένο και τεκμηριωμένο τρόπο με τον οποίο η κοινωνία και η Πολιτεία στέκονται διαχρονικά αλληλέγγυες στα προβλήματα του επιχειρηματικού αυτού ομίλου και των εργαζομένων, οι δανείστριες τράπεζες, οι οποίες πρακτικά αποτελούν πλέον τους πραγματικούς ιδιοκτήτες της ΕΝ. ΚΛΩ., κωφεύουν στη μεγάλη ανάγκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι συχνοί δημόσιοι ισχυρισμοί τους για έμπρακτο σεβασμό στην έννοια της «κοινωνικής ευθύνης» φαίνεται να αποτελούν εντέλει διαφημιστικό πυροτέχνημα κενό περιεχομένου.
Είναι απαραίτητο οι δανείστριες Τράπεζες να τοποθετηθούν άμεσα, γραπτά και υπεύθυνα για τις προθέσεις τους. Ώστε να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο της ομηρίας εκατοντάδων οικογενειών και να ενεργοποιηθούν τα τελευταία αποθέματα επιχειρηματικής αξιοπιστίας της εταιρείας, ώστε να υλοποιηθούν οι προσδοκίες της κοινωνίας και της Πολιτείας. Οφείλουν τα τραπεζικά ιδρύματα, όχι μόνο ηθικά αλλά και θεσμικά, να διατυπώσουν δημόσια πολιτική για τον Όμιλο ΕΝ.ΚΛΩ και να την υλοποιήσουν. Πολιτική που να είναι συντονισμένη με την προσπάθεια που έχει συντελεσθεί έως σήμερα. Πρέπει τα Τραπεζικά Ιδρύματα να κατανοήσουν το ρόλο τους σε όλη του την έκταση και να πάψουν να είναι Πόντιοι Πιλάτοι ασκώντας αφ΄ υψηλού μια περίεργα παρελκυστική τακτική σε ένα θέμα που κάθε ημέρα που περνά επιδεινώνεται. Κανείς δεν δικαιούται να αφίσταται των ευθυνών του.
Καλούμε τις Διοικήσεις των δανειστριών Τραπεζών της ΕΝ.ΚΛΩ να αναλάβουν επιτέλους με συγκεκριμένες ενέργειες τις ευθύνες τους απέναντι στον όμιλο, παρέχοντας επιπρόσθετα υποστήριξη και τεχνογνωσία για την καλύτερη δυνατή τοποθέτηση της ΕΝ.ΚΛΩ. στην αγορά στην οποία απευθύνεται, με εκπονημένο business plan και βιώσιμη προοπτική. Δεν θα επιτρέψουμε περαιτέρω την τακτική τους να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και να αντιμετωπίζουν παθητικά και αδιάφορα ένα τόσο κρίσιμο θέμα αν και είναι θεμελιώδης και ουσιώδης η θέση τους στο επιχειρηματικό οικοδόμημα της ΕΝ.ΚΛΩ. Κανείς δεν δικαιούται να αφίσταται πλέον των ευθυνών του.
ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΗΜΑΘΙΑΣ)
ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΕΒΡΟΥ)
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΡΟΔΟΠΗΣ)
ΡΕΝΤΑΡΗ-ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ (ΕΒΡΟΥ)
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΗΜΑΘΙΑΣ)
ΤΟΛΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΗΜΑΘΙΑΣ)
ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ (ΕΒΡΟΥ)
ΧΑΤΖΗ ΟΣΜΑΝ ΡΑΗΦ ΑΧΜΕΤ (ΡΟΔΟΠΗΣ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: