Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Γιορτή κατά των διακρίσεων

Μικροί και μεγάλοι μέσω της εκδήλωσης θα έρθουν σε επαφή με γλώσσες από όλο τον κόσμοΓιορτή πολυγλωσσίας, με στόχο να «σπάσει» τα σύνορα μεταξύ των ανθρώπων, ανεξαρτήτως της προέλευσής τους, και να καταφέρει «χτύπημα» στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία, διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Γ. Μπουτάρη από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, με 140 δράσεις από δεκάδες πολιτιστικούς και μορφωτικούς φορείς.

Στους ελεύθερους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου θα παρουσιαστούν δράσεις σε...
πολλές γλώσσες, με τη συμμετοχή σχολείων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, ξένων ινστιτούτων και σωματείων, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη όλες τις ώρες για το κοινό.
Μικροί και μεγάλοι, μέσα από τον χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις κατασκευές, τις αφηγήσεις παραμυθιών, την προβολή βίντεο και τα παιχνίδια θα έρθουν σε επαφή με τα Φινλανδικά, Ρώσικα, Γερμανικά, Αρμένικα, Κυπριακά, Γαλλικά, Αλβανικά, Βουλγάρικα, Ιταλικά, Αιγυπτιακά, Σερβικά, Σλοβάκικα, μέσα από έναν θεσμό που καταρρίπτει κατεστημένα και ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών.
«Η αρχική ιδέα ήταν να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά. Οι γλώσσες, το χρώμα και οι θρησκευτικές αντιλήψεις δεν μας χωρίζουν. Μας ?δένουν? όταν ακούμε και μπορούμε να συνεννοηθούμε. Οι εκδηλώσεις αποτελούν ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού», δήλωσε κατά την παρουσίαση των εκδηλώσεων που θα γίνουν στη Γιορτή Πολυγλωσσίας ο αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Διά Βίου Μάθησης Αντώνης Καρούμπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: