Κυριακή 3 Απριλίου 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ:ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ

Στο δρόμο για το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κινήματος στη Θεσσαλονίκη.
Τη συνδιάσκεψη άνοιξε με την ομιλία του.....
το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Συμμαχίας Γιάννης Σταύρου. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας, η πρόεδρος του κινήματος Ντόρα Μπακογιάννη, ειδικοί εισηγητές, αλλά και δεκάδες απλά μέλη που μίλησαν για το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την πρόνοια, το ασφαλιστικό σύστημα, τις ευρωπαϊκές και διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την περιφερειακή ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης.


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στην ομιλία της τόνισε ότι: «Η κυβέρνηση Παπανδρέου δείχνει ότι δεν μπορεί. Δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας. Δεν μπορεί -και ίσως τελικώς δεν θέλει- να κάνει αυτά που πρέπει. Διστάζει και φοβάται. Και αυτό το φόβο, την αναποφασιστικότητα, την άρνηση της πραγματικότητας τον μεταφέρει στην κοινωνία που βρίσκεται σε κρίση. Εμείς σήμερα κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου: Αν η ελληνική πολιτική ηγεσία, οι Έλληνες πολιτικοί δεν καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι να βρουν αποτελεσματικές λύσεις, σε τρείς μήνες θα είναι πολύ αργά».

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζοντας την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το κοινωνικό κράτος είπε ότι: «Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία είναι η πολιτική στο τομέα της πρόνοιας και της φροντίδας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
Η Δημοκρατική Συμμαχία πιστεύει στο ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Κοινωνικό κράτος που δεν είναι ουδέτερο απέναντι στις καταστάσεις και τα προβλήματα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία δεν συμβιβάζεται με την έννοια του κοινωνικού αποκλεισμού. Δεν αποδεχόμαστε το γεγονός ότι ζουν σήμερα το 25% των ελληνικών οικογενειών κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν το βάζουμε κάτω και πολεμάμε με κάθε τρόπο την περιθωριοποίηση, την αποξένωση, τη φτώχεια των αδύναμων συμπολιτών μας.
Αντιδρά και αγωνίζεται. Η Δημοκρατική Συμμαχία σχεδιάζει θετικές και ενεργητικές πολιτικές για την πρόνοια. Γιατί νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες που είναι πιο αδύναμοι και έχουν ανάγκη».

Χθες, η Ντόρα Μπακογιάννη περιόδευσε στο Κιλκίς και τη Βέροια όπου είχε επαφές με παραγωγικούς φορείς και εγκαινίασε τα γραφεία των Ομάδων Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Το απόγευμα θα επισκεφθεί την Κατερίνη, θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς και θα εγκαινιάσει τα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: