Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

«Σεξουαλική Αγωγή: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα με τα παιδιά μας» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Β΄βάθμιας ΕΚ/ΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Αγωγής & Προαγωγής Υγείας και της συνεργασίας με επιστημονικούς φορείς, διοργανώνει τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 συνάντηση-συζήτηση με την κ. Τσεμπέρη Καλλιόπη, σύμβουλο του Ελληνικού..Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού και του Κ.Ο.Π. της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια Τ.Ε.Ι., με θέμα: «Σεξουαλική Αγωγή: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα με τα παιδιά μας» στην οικογένεια και στο σχολείο.
Η συνάντηση αυτή προγραμματίζεται συμπληρωματικά για γονείς και εκπαιδευτικούς, ως παράλληλη δραστηριότητα των διαλέξεων σε εφήβους μαθητές και μαθήτριες, ενταγμένη στο ενημερωτικό πρόγραμμα διάρκειας μίας εβδομάδας (από 11-4 ως 15-4-2011) που θα υλοποιηθεί στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.
Οι προσδοκίες απ’ αυτή τη συζήτηση είναι να μπορούν οι εκπαιδευτικοί να απαντούν στα ερωτήματα των μαθητών, μεταφέροντας έγκυρη και έγκαιρη γνώση και διαλύοντας την παραπληροφόρηση στα θέματα διαχείρισης της σεξουαλικότητας των εφήβων.
Η χυδαιότητα, η άγνοια και η επικινδυνότητα είναι συμπεριφορές υψηλού κινδύνου. Απ’ αυτές κινδυνεύουν τα παιδιά μας και όχι από αναφορές και προσεγγίσεις στα θέματα Σεξουαλικής Αγωγής και Υγείας.
Η συνάντηση θα γίνει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας (2ος όροφος), ώρες 6.00΄- 8.00΄ μ.μ., τον Διευθυντή και το προσωπικό της οποίας ευχαριστούμε για την παραχώρηση του χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: