Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Οδύρονται ως μωρές παρθένες οι της Κυβέρνησης με τη συνοδεία των καθεστωτικών γραφίδων. Η αιτία; Οι σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, λένε και δηλώνουν με στόμφο ότι θα της κόψουν. Μάλιστα, η αρμόδια υπουργός Μπιρμπίλη έδωσε εντολή να παγώσει η χρηματοδότηση.
Το παιχνίδι είναι στημένο και φαίνεται από μακριά. Η Κυβέρνηση θέλει να πουλήσει τη ΔΕΗ και απαξιώνει στον έσχατο βαθμό το συνδικάτο που έχει αρκετά τρωτά αλλά ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε, ένας βασικός πυλώνας της νίκης του Παπανδρέου στην εκλογή του ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όμως, ο ίδιος ο Παπανδρέου, λειτουργώντας με λογική ΔΝΤ θυσιάζει τους αυλικούς του που έχουν θυμώσει πολύ και απειλούν με απεργία.
Δείτε τι είπε ο πρόεδρος Φωτόπουλος:Απαντήσεις στις καταγγελίες του πορίσματος

Ο κ. Φωτόπουλος αναφέρθηκε και στο πόρισμα Ρακιντζή και σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ με 31 εκατ. ευρώ, είπε ότι: «Είκοσι επτά χρόνια παίρνει η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, μέσω συλλογικών συμβάσεων, αυτά τα χρήματα. Και είναι μέρος του μισθού των συναδέλφων μας, για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες ως ομοσπονδία και για να χρηματοδοτήσει ένα ολιγοήμερο - όπως γίνεται σε μια σειρά από άλλες ομοσπονδίες και όχι μόνο στη χώρα μας - πρόγραμμα διακοπών. Και πραγματικά απορώ, αν και δεν εκπλήσσομαι που συμβαίνουν όλα αυτά σε βάρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που,ενώ όλες οι κυβερνήσεις και διοικήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπέγραφαν για να πάρουμε αυτά τα χρήματα, τώρα ξαφνικά ξύπνησαν».

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ δήλωσε επίσης ότι το πόρισμα «βγαίνει» λόγω των αντιδράσεων του συνδικάτου στην μετοχοποίηση της εταιρείας, ενώ για τα έξοδα των ταξιδιών ανέφερε ότι πρόκειται για εκπαιδευτικά ταξίδια.

«Αυτά είναι ταξίδια εκπαιδευτικά, ανταλλαγής συνδικαλιστικών στελεχών, που έχουν ξεκινήσει από το 1983. Είναι προγράμματα ανταλλαγής, φιλοξενιών και αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες και είναι σε γνώση όλων, που σήμερα έκπληκτοι τρίβουν τα μάτια τους. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο κ. Χριστοδουλάκης, ο κ. Βενιζέλος, η κα Βάσω Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης, ο κ. Σιούφας, ο κ. Φώλιας, ο κ. Χατζηδάκης όλα αυτά τα χρόνια παρανομούσαν».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δε πα, να γαυγιζεται και εσυ και ο Μοχλας.Ειναι ανιερη η συμαχια σας.Και για το μονο που νοιαζεσται ειναι προσκαιρα συντεχνιακα συμφεροντα.