Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ: ΟΤΑΝ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΙΣΩΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Ο καθηγητής Λαπαβίτσας απαντά σε ερωτήσεις του κοινού. Εστιάζει στην ανάλυση της κρίσης και την ανεύρεση των τωρινών αιτίων και να μη το δούμε ως κρίση του καπιταλισμού που είναι προφανώς. Αναφέρεται στο κόστος εργασίας στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Απαντά για το αν είναι έτοιμο και ικανό το πολιτικό προσωπικό της χώρας να..διαχειριστεί την κρίση εκφράζοντας την έντονη έκπληξή του για τη δυσαρμονία που υπάρχει μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών.
Είναι αστήρικτη η άποψη που διατυπώνεται από κυρίαρχους κύκλους που λένε ότι αν η χώρα μας φύγει από το ευρώ θα αποχωρήσει και από την Ε.Ε. Αυτό είναι ένας μύθος και δε στηρίζεται πουθενά. Αν θέλει ο κυρίαρχος λαός και κρίνει ότι τον εξυπρετεί η έξοδος από την Ε.Ε τότε να το δει αλλά κανείς δε μας υποχρεώνει, τονίζει.
Αποκαλεί ιδελόγημα ότι το ευρώ μας δίνει κοινή ταυτότητα ως μέλη της Ε.Ε που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα νόμισμα που εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των τραπεζών της Ε.Ε
Τέλος, αναφέρεται στην άρνηση της ΕΕ να διαχιριστεί την κρίση προς όφελος των λαών κάνει ότι μπορεί να περιφρουρήσει τα συμφέροντά τους. Δεν γίνεται να έχουμε "καλό ευρώ" είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε λέγοντας ότι "έχουμε επιστρέψει στην ΕΕ σε εποχές απίστευτου συντηρητισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: