Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ. ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας Γιάννης Τσαρτσάνης, μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου, κάνει μια σοβαρή καταγγελία που αφορά στις παράνομες σφαγές ενόψει Πάσχα. Καταγγέλει ότι παραβιάζονται σειρά νόμων που όμως τελικά, έχουν επίπτωση και στην υγεία και στην τσέπη του καταναλωτή.
Βέβαια, υπάρχει και.. η κρατική υπηρεσία που υποτίθεται ότι ελέγχει το σύστημα σφαγής και διακίνησης των αρνιών και κατσικιών που όμως στην ουσία απλώς παρακολουθεί.
Εκδίδει ανακοινώσεις η εν λόγω υπηρεσία με τις οποίες καλεί κα προτρέπει τους καταναλωτές να προτιμούς σφάγια ελεγμένα πλην όμως η παράνομη διακίνηση αμφιβόλου ποιότητας αρνιών και κατσικιών γίνεται κατά κόρον.
Σε συζήτηση που είχα με τον κ. Τσαρτσάνη δήλωσε στα "ΧΡΟΝΙΚΑ" ότι πέρσι την περίοδο του Πάσχα διακινήθηκαν 10 χιλιάδες σφάγια στην Ημαθία και τα 4 χιλιάδες ήταν παράνομα σφαγμένα. Στοιχεία που ο ίδιος συνέλλεξε, όπως είπε και τα οποία αφενός αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος όσο και την ανυπαρξία συστήματος ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: