Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΞΙΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ

Η τοποθέτηση του Μ. Τρεμόπουλου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Η τοποθέτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας και Ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλου, στη χτεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την υπόθεση της καταδίκης του..κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, έχει ως εξής:
«Είμαι Έλληνας της Μακεδονίας και πρόσφυγας από τη μητέρα μου. Θραξ και όχι Πόντιος. Δεν είμαι ούτε Πόντιος ούτε Πιλάτος… Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ κάποιες αρχές και αξίες.
Δεν πρόκειται για μια προσωπική διαφορά, αλλά για καταδίκη μιας λαϊκιστικής συμπεριφοράς, που αποτελεί έκφραση χρεοκοπίας του παλιού πολιτικού συστήματος, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
Δημοκρατία σημαίνει ισονομία, διαφάνεια, όρια στην άσκηση εξουσίας και βέβαια έλεγχο. Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ λένε να παραβούμε το νόμο. Περάσαμε από το «νόμιμο και ηθικό» στο ότι το νόμιμο είναι ανήθικο; Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. Πρέπει κάποιες πρακτικές να καταδικαστούν με βάση τα σημερινά δεδομένα. Η Κορώνεια δολοφονήθηκε από τις βιομηχανίες, στις οποίες έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος. Ο νομάρχης, βάσει νόμου, μπορούσε να αναπέμψει τα πρόστιμα στην αρμόδια υπηρεσία εφόσον έκρινε ότι δεν ήταν σωστά κι όχι να τα μειώσει ο ίδιος.
Εδώ είχαμε μόνιμη πολιτική μείωσης έως και εξαφάνισης προστίμων. Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης έχουν εκδώσει πόρισμα για την Κορώνεια, όπου διαπίστωσαν παράβαση καθήκοντος, αφού διαπίστωσαν ότι ο κ. Ψωμιάδης μείωσε τα πρόστιμα στις 10 από τις 17 βιομηχανίες που ρύπαιναν τη λίμνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: