Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΠΑΠΑΡΗΓΑ:ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Για μια ακόμα φορά και με κατηγορηματικό τρόπο έκλεισε την πόρτα στα σενάρια περί ενότητας της Αριστεράς η Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντάς τα «αμπελοφιλοσοφίες». Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε,...
μετά την επιστροφή της από τη συνάντηση των ευρωπαϊκών κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στις Βρυξέλλες, όχι μόνον επέκρινε τη στρατηγική της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους, το ευρωομόλογο και τα περί διαχωρισμού του χρέους σε νόμιμο και μη (όλα αυτά αποτελούν προτάσεις που προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς), αλλά πήρε και σαφείς αποστάσεις από την προσπάθεια προσέγγισης που γίνεται στην Πορτογαλία ανάμεσα στο Κ.Κ. και το μπλοκ της Αριστεράς: «Ε, το Κ.Κ. Πορτογαλίας θα περάσει ετεροχρονισμένα τις δραματικές εμπειρίες που υπήρχαν στην Ελλάδα το 1974, το 1989. Φαντάζομαι θα του είναι μια εμπειρία χρήσιμη», είπε η γ.γ.
Εν τω μεταξύ, η πολιτική γραμματεία του ΣΥΝ επιβεβαίωσε χθες την πρόταση να αναπτυχθεί ένα πλατύ μέτωπο ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική, που θα προωθεί την ιδέα κυβερνητικής λύσης από έναν συνασπισμό δυνάμεων με βάση ένα κοινό αριστερό και προοδευτικό πρόγραμμα - χωρίς πάντως να συμπεριλαμβάνει σε αυτό τις δυνάμεις της λαϊκής δεξιάς. Η Π. Γ. επικαλείται ως παράδειγμα την περίπτωση της Πορτογαλίας όπου οι αριστερές πολιτικές δυνάμεις συζητούν κάτι τέτοιο, αναφέρεται στην πρόσφατη συνάντηση του Μπλόκου της Αριστεράς και του Κ. Κ. Πορτογαλίας και επαναφέρει την πρόταση διερεύνησης των δυνατοτήτων πολιτικών συνεργασιών. Τις προηγούμενες ημέρες για το θέμα αυτό είχαν κάνει στην ίδια κατεύθυνση δηλώσεις ο κ. Αλ. Τσίπρας και ο γραμματέας της Κ. Ε. του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: