Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Υπάρχουν δικτατορίες που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία με νύχια και με δόντια. Σκοτώνουν χωρίς διάκριση τους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους ζητώντας ατομικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Στη Συρία το καθεστώς δείχνει για ακόμα μια φορά το απεχθές πρόσωπό του. Σκοτώνει τους πολίτες της χώρας που διαδηλώνουν. Δείτε το ρεπορτάζ.. Λουτρό αίματος στην πόλη Ντεράα στη Συρία, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν τουλάχιστον 24 διαδηλωτές , καθώς χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους μετά τις προσευχές.

Όπως μεταδίδει το BBC , οι διαδηλωτές τραυματίστηκαν θανάσιμα, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες και πραγματικά πυρά για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι πέταγαν πέτρες και φώναζαν συνθήματα κατά του καθεστώτος και υπέρ της δημοκρατίας.

Η παραίτηση της κυβέρνησης και η απομάκρυνση δυο κυβερνητών από τον Μπασάρ αλ Άσαντ δεν έπεισαν το λαό της Συρίας, που μετά την προσευχή της Παρασκευής βγήκε στους δρόμους πολλών πόλεων.

Το κρατικό πρακτορείο κατηγόρησε τους "βάνδαλους", όπως χαρακτηρίζει τους αντικαθεστωτικούς, για τα έκτροπα και τους πυροβολισμούς που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους Σύριοι πολίτες.

Η οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάλεσε τις συριακές αρχές να ξεκινήσουν "διαφανείς" έρευνες για το θάνατο διαδηλωτών που χτυπήθηκαν από σφαίρες και για να αποδώσουν ευθύνες σε όσους έκαναν "παράνομη χρήση βίας".

"Εδώ και τρεις εβδομάδες οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβολούν διαδηλωτές, που στην πλειοψηφία τους είναι ειρηνικοί", καταγγέλλειη HRW σε ανακοίνωσή της. "Αντί να ερευνούν για τους υπεύθυνους αυτών των πυροβολισμών οι Σύροι υπεύθυνοι προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη σε ένοπλες οργανώσεις", προστίθεται στο κείμενο.

Η HRW ενδιαφέρεται κυρίως για τις διαδηλώσεις που έγιναν την 1η Απριλίου στην Ντούμα, στα βόρεια προάστια της Δαμασκού.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: