Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Κ. ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΟΥΣΑ


Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε χτες το βράδυ στη Νάουσα. Ο γνωστός Ναουσαίος οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας παρουσίασε την ολοκληρωμένη πρότασή του για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του χρέους που έχει καθηλώσει και..απειλεί να εξαφανίσει τη χώρα μας. Εστίασε στην αιτία του προβλήματος που είναι οι κεντρικές τράπεζες, χαρακτήρισε ως αδιέξοδες και υπέρ των συμφερόντων των τραπεζών και των ομολογιούχων τις πολιτικές που υλοποιούνται αυτή τη περίοδο και πρότεινε τρόπους απεμπλοκής από το φαύλο κύκλο που έχουμε μπει ως χώρα.
Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η επιβεβλημένη σύσταση της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου που θα καταγράψει αφενός το ύψος του χρέους, θα διαπιστώσει αν είναι νόμιμο, νομιμοποιημένο ή και απεχθές όπως αναφέρονται αυτοί οι όροι στην οικονομική επιστήμη. Επιπλέον, είπε με έμφαση, απαιτείται η λαϊκή συμμετοχή στην υπόθεση του χρέους γιατί αφορά τους πολίτες και όχι μια κάστα «ειδικών» που διαχειρίζεται αυτή τη κατάσταση. Τέλος, εκφράζοντας προσωπική άποψη, είπε ότι ο σωστότερος δρόμος για τη χώρα μας είναι να φύγει από τη ζώνη του ευρώ, να επανέλθει στη δραχμή και να αποχωρήσει από την Ε.Ε. Όλα τα προηγούμενα να γίνουν με απόλυτα συντεταγμένο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα που πρέπει, είπε, να επανέλθει υπό κρατική εποπτεία και ιδιοκτησία.
Ο Κ. Λαπαβίτσας συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Αναστάσιος ο Λόγιος» για να παρουσιάσει το βιβλίο το οποίο επιμελήθηκε ο Κ. Λαπαβίτσας και έχει τίτλο «Ο ισχνός καπιταλισμός» που εξέδωσε ο σύλλογος.
Δείτε τα βίντεο που ανεβάζουμε με την τοποθέτηση του Κ. Λαπαβίτσα και τις απαντήσεις που έδωσε στους παρισταμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: