Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ "ΝΟΝΩΝ" ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

Μέλη των κυκλωμάτων των "νονών" της νύχτας ακούγονται να συνομιλούν ως πελάτες με δικηγόρους σχετικά με το πώς και με ποιά ανταλλάγματα θα εξασφαλίσουν ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις για παλαιότερες εκκρεμότητές τους, όπως προκύπτει μετά από τριετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής....
Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το “Βήμα” (05/04), από τις καταγεγγραμμένες συνομιλίες των 217 “νονών”, προέκυψαν στοιχεία για τη δράση ενός νέου παραδικαστικού κυκλώματος με προσπάθειες “εξαγοράς” δικαστών και σειρά παράτυπων ενεργειών δικηγόρων.

Πιο συγκεκριμένα, στις συνομιλίες ακούγονται δικηγόροι να υπόσχονται διαμεσολαβήσεις σε δικαστές έναντι δεκάδων χιλιάδων ευρώ αλλά και να αναφέρουν λεπτομέρειες για τον τρόπο παράδοσης των χρημάτων.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για “ένα ιδιαίτερα σημαντικό υλικό για ενέργειες δικηγόρων και δικαστών που πρέπει να αξιολογηθεί από τις ανακριτικές αρχές που χειρίζονται την υπόθεση των εκβιαστών”.

Σημειώνεται δε, πως συνολικά στη δικογραφία για τη δράση των 217 “νονών” έχουν καταγραφεί περίπου 230.000 συνομιλίες εμπλεκομένων, από τις οποίες οι περίπου 7.000 έχουν απομαγνητοφωνηθεί.

Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ “σε πολλές από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες αλλά και σε εκατοντάδες άλλες που έχουν απλώς καταγραφεί στα 142 CD με το ηχητικό υλικό, υπάρχουν παράτυπες συνεννοήσεις δικηγόρων και ποινικών με αντικείμενο τη θετική γι' αυτούς έκβαση, δικών για προγενέστερες παράνομες ενέργειες τους. Μόνο ένα μικρό μέρος αυτού του υλικού μνημονεύουμε στη δικογραφία.

Ο δικός μας στόχος ήταν να εξαρθρώσουμε τα κυκλώματα των εκβιαστών. Αυτά που διαμείβονται για προσπάθεια επηρεασμού δικαστών ή για ύποπτες δικαστικές αποφάσεις είναι πλέον θέμα για το οποίο πρέπει να γίνει ξεχωριστή δικαστική έρευνα”.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: