Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ Η ΝΤΑΛΑΡΑ. ΞΕΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΨΕΛΙΖΕΙ..

Την ψήφιση νόμου στα τέλη Μαΐου που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για όσους εργοδότες απασχολούν μη νόμιμους μετανάστες, προανήγγειλε μέσω του Βήμα 99,5 η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννα Νταλάρα. Σύντομα, όπως επίσης δήλωσε, θα αναρτηθεί η προκήρυξη για τον Μεταναστευτικό Χάρτη της χώρας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη αναθεώρησης της συμφωνίας «Δουβλίνο 2». Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της κίνησης της Ρώμης να επιτρέψει τη μετακίνηση μεταναστών από τη Β.Αφρική προς άλλες χώρες.
Η υφυπουργός και πάλι κινείται σε λάθος κατεύθυνση αφού προσπαθεί με καταστολή να περιορίσει το πρόβλημα βγάζοντας κορώνες ενώ η λύση είναι απλή: χαρτιά σε όλους όπως στην Ιταλία και το πρόβλημα γίνεται αυτομάτως Ευρωπαϊκό...Αναφερόμενη στην εξέταση των αιτήσεων για παροχή ασύλου, η υφυπουργός είπε ότι οι σχετικές συνεντεύξεις έχουν ξεκινήσει. «Κατοχυρώνουμε τους ενταγμένους μετανάστες, που είναι στα σπίτια μας, που έχουν άδειες, που πληρώνουν τα ένσημα και τις εισφορές τους και από την άλλη μεριά είμαστε αυστηρότατοι τόσο στους μη νόμιμους όσο και στην παρανομία που δημιουργείται περί αυτών, στη μαύρη εργασία» υπογράμμισε.
Στο σημείο αυτό ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αναρτηθεί η προκήρυξη για τον Μεταναστευτικό Χάρτης της Ελλάδας, ώστε να υπάρχει καταγεγραμμένος ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα μας, καθώς και σε ποιες εργασίες απασχολούνται.
Άφησε, μάλιστα, αιχμές κατά συναδέλφων της βουλευτών που πιέζουν για την απασχόληση εποχιακών μεταναστών σε διάφορες καλλιέργειες, τη στιγμή που δεν είναι καταγεγραμμένος ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας.
Το παραπάνω, οι πιέσεις δηλαδή των βουλευτών για μαύρη εργασία, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αντίληψης που είναι παγιωμένη τόσο στο πολιτικό προσωπικό όσο και στους πολίτες που όμως, όταν τους ρωτάς για τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους απαντάνε ότι πρέπει να φύγουν όλοι τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: