Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΚΕΔΚΕ: 24ΩΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.ΧΑΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Σε 24ωρο λουκέτο σε όλους τους δήμους προσανατολίζεται η ΚΕΔΚΕ, εξαιτίας ττου απίτευτου χάους που παρατητείται στους καλλικρατικούς δήμους. Στον αέρα οι πανελλήνιες εξετάσεις, εξαιτίας της ανάλειψης ευθυνών. Ο πιο χρεωμένος δήμος της χώρας "στέφτηκε" ο Πειραιάς.... Oικονομικά και λειτουργικά προβλήματα και αγκυλώσεις λόγω γραφειοκρατίας και απίστευτες καθυστερήσεις απειλούν το μεγαλύτερο ίσως εγχείρημα της σημερινής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, το χρέος-μαμούθ των δήμων, που πλησιάζει τα 2 δισ. (1.742.135.952 ευρώ ακριβέστερα), πιέζει ασφυκτικά τους καλλικρατικούς δήμους, με την ίδια την ΚΕΔΚΕ να έχει αποφασίσει μετά το Πάσχα 24ωρο κλείσιμο όλων των δήμων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των δήμων, που με τις προθεσμίες του «Καλλικράτη» έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, δεν επιτεύχθηκε, με αποτέλεσμα η διαδικασία οριστικοποίησης και έγκρισης των αποτελεσμάτων της απογραφής από τους οικείους δήμους να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Κινδυνεύει η διαδικασία των πανελλαδικών

"Στις Πανελλήνιες εξετάσεις κσι ενώ δεν έχουμε αρμοδιότητες, το υπουργείο Παιδείας θεωρεί πως οι αιρετές Περιφέρειες είναι αρμόδιες να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα (μισθώματα και γραφική ύλη) των γραφείων. Δεν μπορεί το κεντρικό κράτος να εκχωρεί αρμοδιότητες χωρίς τους αντίστοιχους πόρους», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Παρέμβαση για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη στάση πληρωμών του ΟΣΚ και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε εφιάλτη για όλους τους περιφερειάρχες έκανε ο Α. Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, η οποία και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε πως "οι εργολάβοι παραμένουν απλήρωτοι, οι τοπικές οικονομίες στενάζουν, τα έργα στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας βαλτωμένα και η αδυναμία ένταξης νέων έργων στο ΕΣΠΑ ορατή. Τα υπουργεία Παιδείας και Υποδομών πρέπει άμεσα να αφυπνιστούν και να ενεργοποιήσουν το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων".

Ο πολύπαθος δήμος Αθηναίων

"Προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε τον δήμο. Με μία μόνο κίνηση, τη μεταστέγαση του Ληξιαρχείου στο κτήριο της Κοτζιά, αποδεσμεύεται ένα κτήριο που στοίχιζε 200.000 το χρόνο, χωρίς ποτέ να έχουν πάει εκεί οι υπηρεσίες, καθώς και το κτήριο στη Μητροπόλεως, όπου στεγαζόταν το Ληξιαρχείο, αντί 125.000 ευρώ το χρόνο.

Μέσα στον επόμενο μήνα αξιοποιούνται τα συστήματα πληροφορικής, οι προμηθευτές μας θα πληρώνονται μέσω τραπέζης, στις πολεοδομίες θα υπάρχει ηλεκτρονικό πρωτόκολλο, δεν είναι δυνατό να γίνεται η διακίνηση εγγράφων με κλητήρες", δηλώνουν υπάλληλοι του δήμου στην "Ελευθεροτυπία".

Οι πιο χρεωμένοι δήμοι (ενδεικτικά)
Πειραιώς 131.128.767 ευρώ
Αθηναίων 129.492.613 ευρώ
Αχαρνών 55.248.842
Αμαρουσίου 52.216.609
Περιστερίου 37.984.492 ευρώ
Αιγάλεω 11.089.545 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: