Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ 1967 ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ


Πέρασαν 44 χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα μπήκε στο «γύψο» της Χούντας των Συνταγματαρχών. Δείτε τον ημίτρελο δικτάτορα στο παραλήρημα του.
Όταν ρωτήσανε τον παράφρονα Παττακό αν γίνονται βασανιστήρια στην Ελλάδα, είπε: «βασανιστές είναι αυτοί που τα λένε». Και όταν ρωτήσανε τον Παπαδόπουλο πάλι για βασανιστήρια, είπε «αν υπάρχει μια καταγγελία και θα τους κρεμάσω ίδιος με τα δικά μου τα χέρια στην πλατεία Συντάγματος». Υπάρχει μαρτυρία του Κοροβέση του είπε ο ξένος δημοσιογράφος. «Αυτός είναι σχιζοφρενής. Πείτε μου κάποιον άλλον» ήταν η απάντηση του ημίτρελου Δικτάτορα.
Ο Παπαδόπουλος και παρέα του έβαλαν στο γύψο τη χώρα μας, κατέλυσαν κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άνοιξε τα νησιά και τα γέμισε με αντιφρονούντες και το γκλομπ των αστυνομικών λειτουργούσε επί παντός πολίτη που έλεγε τη σκέψη του φωναχτά.
Βέβαια, υπήρξαν πάρα πολλοί επώνυμοι Έλληνες που συνεργάστηκαν με τη Χούντα, την υπηρέτησαν με διαφόρους τρόπους, την εξύμνησαν κλπ. Σήμερα, οι περισσότεροι εξ αυτών έκαναν καριέρα στην κοινωνική και πολιτική ζωή ανερχόμενοι και σε αιρετά αξιώματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα έχουμε Δημοκρατία ? Πάντως προτιμώ να ακούω τον Παπαδόπουλο παρά τον ΠΕΤΑΛΩΤΉ η τήν ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, η τον ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ,η τον ΜΙΧΕΛΑΚΗ,η τονΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ,η τον ΠΑΓΚΑΛΟ,ηηηηηηηηηηη