Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΥΓΑΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΙΖΑ ΣΕ ΔΗΜΑΡΧΟ!

Χτες το μεσημέρι, γύρω στις 12, τέσσερις εργολάβοι έστησαν έναν τρικούβερτο καυγά έξω από το δημαρχείο Πλατέος όπου είχαν παει να πάρουν μέρος σε μια δημοπρασία του δήμου. Το τι άκουσαν οι περαστικοί, οι επισκέπτες του δημαρχείου και οι υπάλληλοι του δήμου δεν λέγεται.
Άκουσαν πράγματα άκρως αποκαλυπτικά για το πως ένας δήμαρχος, πολύ γνωστός και εξ αρχής λέω ότι δεν αφορά στον δήμαρχο Πλατέος Φ. Δημητριάδη, ζήτησε και έλαβε την θετική δέσμευση του εργολάβου, ότι για να δώσει την συγκατάθεσή του ώστε να γίνει το έργο άμεσα θέλει να του καταβληθεί ποσό ύψους 35 χιλ. ευρώ.
Κι εκεί άρχισε ο καυγάς που...
...κόντεψε να ξεφύγει από τα όρια και παρολίγο να πιαστούν και στα χέρια.
Το έργο μεγάλο, δημοπρατήθηκε πριν από ένα δίμηνο περίπου και το πήρε ένας εκ των τεσσάρων εργολάβων.
Αυτός, σε συνεργασία με τους άλλους τρεις θα το υλοποιούσαν και θα μοίραζαν τα χρήματα που αναλογεί στον καθένα.
Έλα όμως ντε που ο εργολήπτης είχε υποσχεθεί το 10% της αξίας του έργου στον δήμαρχο. Και τι να κάνει, το λέει στους άλλους τρεις συνδικαιούχους του έργου ότι πρέπει να "τσοντάρουν" το μερίδιό τους και να μην το επιβαρυνθεί μόνον αυτός.
Στο σημείο αυτό άρχισε ο καυγάς που πήρε τόσο μεγάλη έκταση και οι φωνές των τεσσάρων ακούστηκαν σε όλο το Πλατύ!
Οι τέσσερις εργολάβοι είναι γνωστοί στην Ημαθία αφού έχουν πάρει αρκετά έργα των δήμων του νομού. Ένας εξ αυτών έχει έδρα σε όμορο νομό και ήταν αυτός που πήρε το έργο, είπε τα περισσότερα και τα πιο αποκαλυπτικά. Μίλησε με ονόματα. Ανάφερε το όνομα του δημάρχου καθώς επίσης και ενός ακόμη ατόμου που έχει σχέση με τα μέσα ενημέρωσης ως τον άνθρωπο που γνωρίζει την συμφωνία.
Δεν ξέρω τι εξέλιξη θα έχει αυτή η υπόθεση αλλά το γεγονός είναι ενδεικτικό της σήψης και της διαφθοράς που επικρατεί και είναι σαφές πως απαιτείται άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα να διερευνήσει την υπόθεση.
.

7 σχόλια:

Nikos Lioliopoulos είπε...

Ο κοσμος το `χει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι..

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΑΡΗ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ .ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣΑΕΙ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΠΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ.ΓΡΑΨΤΑ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί απορείς αγαπητέ Μόχλα; Τις εκλογές του 2006 πως τις έβγαλε; Γιατί κάνέτε όλοι οτι δεν γνωρίζετε;

Ανώνυμος είπε...

Οταν στα ειχα γραψει μοχλα πριν 25μερες τα εκανες γαργαρα και δεν δημοσιευσες το σχολιο μου που ειχε αριθμους και ελεγα για μιζα 10% μεσα σε λιγες μερες δικαιωθηκα....αντε κανε κατι και εσυ και βγαλε το ονομα... ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Xronika είπε...

Τζάμπα χάρηκες αναγνώστη μου και αναφέρθηκες σε συγκεκριμένο δήμαρχο με σχόλιο που έστειλες στις 2:34. Όχι, δεν είναι αυτός που κατονομάζεις αλλά άλλος.
Σε άλλον δήμαρχο, που πιθανόν να γνωρίζεις, αναφέρονταν οι τέσσερις εργολάβοι στον καυγά τους.
Λίγη υπομονή και θα γραφτούν και τα ονόματα όσων αναφέρθηκαν, από τους εργολάβους, και οι διάλογοι κλπ.
Εξ άλλου, σήμερα η πιάτσα έχει βουίξει και τα ονόματα είναι πλέον γνωστά σε όλους.
Χ. Μόχλας

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω και απορία, πως συμβένη τώρα προεκλογικά να παρουσιάζονται τέτοια περιστατικά και μάλιστα να βρίσκεσαι παρόν εσύ ? Γιατί τώρα εμένα μου θυμίζει προβοκάτσια , και μεθόδους φασισμού?

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Μοχλα,ξεκαθαριζω οτι σε προσωπικο επιπεδο δεν εχω κατι μαζι σου,αλλα με την μονομερια του διακατεχει το blog σου εχω !!!!!να ξερεις οτι γραφω τα κακως κειμενα και τις αλλης πλευρας γιατι πολυ απλα εγω δεν ανηκω σε καμια πλευρα...Μαθε λοιπον εσυ και οι αναγνωστες σου οτι δεν βιαστηκα καθολου να χαρω!!!!!Σε καμια 20 μερες που θα σκασει η βομβα εκ Αθηνων που ειμαι σιγουρος οτι αγνοειτε οι περισσοτεροι και για μενα ειναι λογος παραιτησης απο τις εκλογες του εμπλεκομενου τοτε θα χαρω πραγματικα...οσο για την πιατσα που λες δεν με αφορα αμεσα γιατι ειναι πολυ μικρη για μενα...

ΥΓ αν θελεις πληροφοριες ευχαριστως αλλα θα μου επιτρεψεις να επιλεξω τον χρονο..

Ε.Π