Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΣΜΟΣ Η 1η ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Eυχή όλων των επισκεπτών, έβγαινε αβίαστα από το στόμα τους, ήταν να γίνει θεσμός, να μάθει ο κόσμος τις ευεργετικές ικανότητες του μελιού και να στηρίξει τους τοπικούς παραγωγούς μελιού της Αλεξάνδρειας και της ευρύτερης περιοχής που δίνουν τον εαυτό τους για να παράξουν αγνό μέλι χωρίς χημικά και διάφορα πρόσθετα.
Αυτό το νόημα έχει η 1η γιορτή μελιού που άρχισε χτες Σάββατο και συνεχίζεται σήμερα Κυριακή στο χώρο μπροστά από το ΠΠΚΑ, στο κέντρο της πόλης.
Αρκετός ήταν ο
κόσμος που πήγε να δει από κοντά τα προϊόντα των παραγωγών που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα, από μέλια διαφόρων τύπων (φασκόμηλο, πευκόμελο, ανθέων κλπ) ως αλοιφές για τα χέρια και διακοσμητικά κεριά για το σπίτι.
Εκεί συναντήσαμε όταν πήγαμε τον Νομάρχη Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδη με τους συνεργάτες του που είπε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των παραγωγών μελιού.
Διακρίναμε τους δημοτικούς συμβούλους Αλεξάνδρειας Γ. Τζίλα και Γ. Απατσίδη και βέβαια τον υπεύθυνο διοργανωτή των εκδηλώσεων του δήμου, τον αντιδήμαρχο Παν. Μεσσαλά.
Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της γιορτής ένας ντόπιος καλλιτέχνης, ο κ. Γρηγορόπουλος, εκθέτει έργα του και δίνει έναν άλλο τόνο στην εκδήλωση.
Αν βέβαια έλλειπε η απαράδεκτη μουσική υπόκρουση που ακούγονταν όλα θα ήταν τέλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: