Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με μια πολυπληθή συγκέντρωση στη Βέροια, την πρώτη προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού, έκανε δυναμικό ξεκίνημα ο συνδυασμός του υποψήφιου Δημάρχου για το Δήμο Βέροιας Λάζαρου Τσαβδαρίδη. Η εκδήλωση έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου ΣΤΑΡ το βράδυ της Παρασκευής και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως προμήνυμα νίκης για τον συνδυασμό. Μάλιστα, η αίθουσα αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες φίλους του συνδυασμού, που έδωσαν στη συγκέντρωση παλμό και ενθουσιασμό και πολλοί παρακολούθησαν την ομιλία από οθόνη video-wall.
Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν ο Ευρωβουλευτής κ. Γ. Παπαστάμκος, οι Βουλευτές Ημαθίας κ. Μιχ. Χαλκίδης και Πιερίας κ. Κ. Κουκοδήμος, ο Νομάρχης κ. Κ. Καραπαναγιωτίδης, οι Δήμαρχοι κ.κ. Φ. Δημητριάδης, Κ. Καρέλης, Γρ. Στεργιόπουλος, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Ηλ. Φωτιάδης και Στ. Κυριαζόπουλος, ο πρώην Νομάρχης Ι. Σπάρτσης, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο προέδρος της ΝΟΔΕ κ. Σάββας Ακριτίδης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε την προγραμματική διακήρυξη, το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού, καθώς και την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. «ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ» είναι το όνομα του συνδυασμού, ενώ κεντρικό σύνθημά του είναι «Μαζί θα αλλάξουμε το Δήμο! Μαζί θα υπογράψουμε το Μέλλον!». Οι υποψήφιοι σύμβουλοι συνδυάζουν την εμπειρία και τη γνώση, αλλά και τη φρεσκάδα και δυναμική των νέων ανθρώπων που σε σημαντικό βαθμό χαρακτηρίζει το συνδυασμό του Λάζαρου Τσαβδαρίδη.
Για ένα Δήμο ισχυρό και ανεξάρτητο
Στην ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος άσκησε σκληρή κριτική στην απερχόμενη Δημοτική αρχή, την οποία κατηγόρησε για «ανεπάρκεια πράξεων και λύσεων στα καυτά προβλήματα του Δήμου» και δεσμεύτηκε να παλέψει για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων, που ταλανίζουν χρόνια τους πολίτες, στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού για την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη ολόκληρου του διευρυμένου Δήμου.
Μίλησε για «ένα νέο διευρυμένο Δήμο, ισχυρό και ανεξάρτητο, που θα μπορεί να λειτουργεί προς όφελος των Δημοτών του, χωρίς να επηρεάζεται από τις δυσμενείς παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, ούτε από τις αποφάσεις του εκάστοτε κρατικού μηχανισμού, που θέλει να επιβάλλει γενικές πρακτικές, χωρίς να σέβεται τις πραγματικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες του τόπου μας». Και πρόσθεσε: «Θέλω να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να φέρουμε το δήμο Βέροιας ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο κοντά στο μέλλον. Προσβλέπω στο να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις της Βέροιας αλλά και των καποδιστριακών Δήμων που ‘δένουν’ τα όνειρα και τα οράματά τους με αυτή, σε ένα κοινό στόχο. Είμαι έτοιμος να παλέψουμε όλοι μαζί για έναν Νέο Δήμο! Είμαι έτοιμος να κάνουμε μια Νέα Αρχή! Μαζί θα αλλάξουμε το Δήμο! Μαζί θα υπογράψουμε το Μέλλον!». Υπογράμμισε δε ότι, παρότι η πολιτική του διαδρομή έγινε μέσα από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, η υποψηφιότητά του για τον Δήμο Βέροιας «δεν υπόκειται σε στενές παλαιοκομματικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις», αλλά «είναι καθαρή, άδολη, ανεξάρτητη, υπερκομματική, μακριά από χρώματα, σφραγίδες και δεσμεύσεις».
Για την απερχόμενη δημοτική αρχή
Για την απερχόμενη δημοτική αρχή της κ. Χαρ. Ουσουλτζόγλου ο υποψήφιος Δήμαρχος είπε: «μας χόρτασε δυστυχώς από λόγια και υποσχέσεις, από ανεπάρκεια πράξεων και λύσεων στα καυτά προβλήματα των Δημοτών και της πόλης… χαρακτηρίστηκε από την εμμονή της σε κλασσικές παλαιοκομματικές δράσεις, χωρίς έμπνευση, χωρίς όραμα και χωρίς καμία προοπτική για τον τόπο… παρέμεινε, σε μια τόσο δύσκολη για τον τόπο εποχή, απλός θεατής των γεγονότων… δεν μπόρεσε να ενώσει τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας μας απέναντι σε όσους πιστεύουν ότι η εσωστρέφεια, η απομόνωση και η καθημερινή απορρόφηση από τις ατομικές μας έγνοιες θα μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι είμαστε μέλη ενός δυναμικού, απαιτητικού και με αξιώσεις συνόλου». Και πρόσθεσε ότι δεν πείθουν πλέον οι υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, τονίζοντας: «ΦΤΑΝΕΙ! Δε χρειαζόμαστε άλλους επιπόλαιους και απλούς διαχειριστές των δημοτικών πραγμάτων. Χρειαζόμαστε ανθρώπους ικανούς να χειριστούν την νέα, πολύπλευρη και πολυδιάστατη πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που θα αλλάξουν το Δήμο και θα υπογράψουν με θάρρος, το μέλλον».
Σχέδιο ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης
Περιγράφοντας το πλαίσιο των στόχων του συνδυασμού, ο κ. Τσαβδαρίδης μίλησε για αντιμετώπιση της νέας πρόκλησης του «με επίκαιρα, πρωτοποριακά, δυναμικά, καινοτόμα και ανατρεπτικά σχέδια». Και έκανε λόγο για «ένα εμπεριστατωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης, ολόκληρου του διευρυμένου Δήμου, που θα δώσει ανάσα στον δοκιμαζόμενο επαγγελματία, θα προσελκύει επενδύσεις, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, που θα ενισχύει τις υπάρχουσες υποδομές, θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την γεωργία, θα προσβλέπει στην πράσινη ανάπτυξη και στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» Ακόμη, μίλησε για «μια πόλη καθαρή, χωρίς σκουπίδια, που θα σέβεται το περιβάλλον και θα αντιμετωπίζει τους καιρούς με οικολογική συνείδηση και ευαισθησία», για «έναν Δήμο με ποιότητα ζωής, με αφθονία δέντρων και χώρων πρασίνου, που θα προσεγγίζει τα Ευρωπαϊκά πρότυπα».
Επίσης για «τον σχεδιασμό-υλοποίηση ενός πρότυπου Δήμου σε βάθος δεκαετίας, που θα έχει λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα, με τις απαραίτητες υποδομές», που «θα εξασφαλίζει την άνετη κίνηση των ατόμων με ειδικά προβλήματα», «θα προσελκύσει επισκέπτες – τουρίστες, εξασφαλίζοντάς τους άνετους χώρους στάθμευσης και πρόσβασης» και για «ένα σχέδιο υποστήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μέσα από ουσιαστικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης». «Προτεραιότητα και στόχος μας πρέπει να είναι να ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! Για εμάς, για τον τόπο, για το μέλλον!», τόνισε.
Καινούργιος Δήμος με πέντε ισότιμες εδαφικές περιφέρειες
Αναφερόμενος στο όραμα του συνδυασμού για το νέο, διευρυμένο Δήμο Βέροιας, είπε: «Είμαστε έτοιμοι να συνυπογράψουμε το μέλλον ενός δήμου, ενός καινούργιου οργανισμού, με πέντε ισότιμες εδαφικές περιφέρειες: Τη Βεργίνα, των βασιλικών τάφων του Φιλίππου και της ανυπέρβλητης πολιτισμικής κληρονομιάς, που μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου μας. Τη Μακεδονίδα, με τον αξεπέραστο φυσικό πλούτο και κάλλος του ορεινού όγκου των Πιερίων και του Αλιάκμονα. Τον Απόστολο Παύλο, με το νεολιθικό οικισμό της Ν. Νικομήδειας που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενοποίησης όλων των αρχαιολογικών χώρων του νέου διευρυμένου Δήμου, το οποίο έχουμε συστηματικά επεξεργαστεί, καθώς και με τις δυναμικές γεωργικές καλλιέργειες και τις μονάδες εμπορίας και μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, που μπορεί να αποτελέσουν πόλο οικονομικής ανάπτυξης. Τη Δοβρά, με το ιστορικό μοναστήρι της, απ’ όπου ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση του 1822 και τον Ι. Ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού, που μπορεί να αναδειχθεί σε κέντρο ποιοτικού θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και με τα πρότυπα θερμοκήπια, μοναδικά και πασίγνωστα σε όλη την Ελλάδα».
Νέοι, έμπειροι, ικανοί και άξιοι
Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους του συνδυασμού, τόνισε: «Την υπογραφή τους στο μέλλον που βρίσκεται ήδη στην πόρτα μας, θέλουμε να βάλουν με σταθερό και σίγουρο χέρι, νέοι, έμπειροι, ικανοί, άξιοι και έντιμοι άνθρωποι, με όρεξη για δουλειά, με ρηξικέλευθα μυαλά, που δεν συμβιβάζονται με παλιές και ξεπερασμένες πολιτικές και νοοτροπίες και που προέρχονται από όλους ανεξαιρέτως τους ιδεολογικούς χώρους».
Διεκδικώ το δικαίωμα να διορθώσω λάθη και παραλείψεις
Προς το τέλος της ομιλίας του, ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στη φωτιά στη χωματερή της Βέροιας, κάνοντας λόγο για «ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα της απόλυτης αδυναμίας της δημοτικής αρχής της κ. Ουσουλτζόγλου να λύσει τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας, για τα οποία ουδέποτε έχει πάρει ξεκάθαρη θέση». Και τόνισε: «Για μένα ο Δήμαρχος του σήμερα οφείλει να έχει ευελιξία και καθαρή ματιά, στραμμένη στο μέλλον. Να είναι ανοιχτός στον επανασχεδιασμό δράσεων», σημειώνοντας ότι η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να νοιαστεί στην πράξη για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των καποδιστριακών Δήμων που συνενώνονται στο νέο διευρυμένο Δήμο Βέροιας και να προσφέρει στους πολίτες τους υπηρεσίες και ποιότητα ζωής αντίστοιχες των προσδοκιών τους. «Οι παλαιοκομματικές διαδικασίες… δεν έχουν θέση στο καινούριο σχήμα. Τέρμα στις χρυσές μετριότητες που καταφέρνουν να επιβιώνουν σε κάθε περίσταση και με οποιοδήποτε κόστος για τους γύρω τους. Τέλος στη γενικολογία και στο λίγο απ’ όλα… Τώρα ο τόπος χρειάζεται νέους και δοκιμασμένους ανθρώπους, που θα σηκώσουν τα μανίκια και επιτέλους θα δουλέψουν, που έχουν την εμπειρία του όλου, την ικανότητα αλλά και τη θέληση να αντιμετωπίσουν και να χειριστούν τα κοινά», είπε χαρακτηριστικά.
Και έκλεισε λέγοντας: «Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Διεκδικώ όμως το δικαίωμα να διορθώσω λάθη και παραλείψεις. Να βάλω κι εγώ τη δική μου υπογραφή στο βιβλίο του μέλλοντός μας. Διεκδικώ το δικαίωμα να φτιάξω μαζί σας έναν νέο Δήμο, να κάνουμε μαζί μια νέα Αρχή! Σας προσκαλώ μαζί να αλλάξουμε το Δήμο, να υπογράψουμε το μέλλον!», Τέλος, απευθυνόμενος στην απερχόμενη Δήμαρχο, έκανε λόγο για «κατασκευασμένες και ψευδείς δημοσκοπήσεις» και την προκάλεσε να κάνουν δημοσκόπηση σε εταιρία κοινής επιλογής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙ ΦΕΤΟΣ? ΑΝΗΣΥΧΩ