Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΕΡΟΙΑ: Προετοιμασία για την επόμενη μέρα στην πρώτη επίσημη συνάντηση του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Αρχή»

Οι άξονες ανάπτυξης του Προγράμματος και του Σχεδίου Δράσης για τον νέο διευρυμένο Δήμο Βέροιας συζητήθηκαν διεξοδικά στην πρώτη επίσημη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Βέροιας Λάζαρος Τσαβδαρίδης με τους υποψήφιους Συμβούλους του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Αρχή».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, εντόπισαν για..
άλλη μια φορά την ανεπάρκεια πράξεων και λύσεων στα καυτά προβλήματα του Δήμου από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Κοινή διαπίστωση όλων άλλωστε, υπήρξε η έλλειψη μακροχρόνιου σχεδίου και δράσεων την προηγούμενη τετραετία και η έλλειψη κεντρικού οράματος και στόχου σε όλους σχεδόν τους τομείς που αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Όταν η ίδια η κα Χαρίκλεια Ουσουρτζόγλου κάνει λόγο, σε προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού της, «για τον σχεδιασμό και υλοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης πολύ πιο φιλόδοξου, πιο ώριμου, πιο κατασταλαγμένου, πιο σαφούς και υλοποιήσιμου, από οτιδήποτε έχει προταθεί μέχρι σήμερα για την περιοχή μας», μόνο ως αυτοκριτική μπορούμε να το εκλάβουμε. Όταν η ίδια στην ουσία αφορίζει το 4ετές παρελθόν της και αναφέρεται σε ένα πρόγραμμα που τώρα, μετά την πίεση της δικής μας δυναμικής παρουσίας, αναγκάζεται να καταθέσει, απλά, μας πείθει για την έλλειψη προσανατολισμού, στόχου και οράματος από την πλευρά της.
Βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού «Νέος Δήμος – Νέα Αρχή» για το νέο Δήμο, όπως επεσήμανε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αποτελούν η καθαριότητα, η τουριστική ανάπτυξη και προβολή, η υποστήριξη αδύνατων κοινωνικών ομάδων, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η καταπολέμηση της ανεργίας, η αγροτική υποστήριξη και ανάπτυξη, το Σχέδιο Πόλης.
Επισημαίνοντας ξεκάθαρα την ανάγκη υποστήριξης των νευραλγικών αυτών τομέων, ο κ. Τσαβδαρίδης και οι συνεργάτες του συμφώνησαν στην υιοθέτηση επίκαιρων, πρωτοποριακών, καινοτόμων και ανατρεπτικών Σχεδίων και Προγραμμάτων Δράσης. Υπογράμμισαν δε ότι το εμπεριστατωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο ισόρροπης οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρου του διευρυμένου Δήμου οφείλει μεταξύ άλλων να δώσει ανάσα στον επαγγελματία, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη γεωργία και φυσικά να «χτίσει» μια πράσινη πόλη!
Στην πρώτη αυτή ανασκόπηση τέθηκαν ήδη οι βάσεις που θα στηρίξουν την αλλαγή του Δήμου και θα δώσουν την ώθηση για τη Νέα Αρχή!
Η εμπειρία, η γνώση, η φρεσκάδα, και η δυναμική των υποψήφιων Συμβούλων έβαλαν ήδη την πρώτη υπογραφή τους στο Μέλλον του διευρυμένου Δήμου Βέροιας αλλά και στις προτάσεις τους, που σύντομα θα βρίσκονται στα χέρια όλων των Δημοτών μας.
Θα συμφωνήσουμε, λοιπόν, στο ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άλλη μια τετραετία ασάφειας, ανωριμότητας, αποπροσανατολισμού και μετριότητας.
Για να δημιουργήσουμε ένα Νέο Δήμο και να κάνουμε μια Νέα Αρχή, χρειάζεται καθαρότητα στο βλέμμα, αποφασιστικότητα, θάρρος, πρωτοπορία και ανατρεπτική σκέψη. Μόνο έτσι θα αλλάξουμε το Δήμο. Μόνο έτσι θα υπογράψουμε το Μέλλον!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ, άμα κάνουν το πρόγραμμα αυτοί που βλέπω να κάθοντια πρώτες μούρες, έχουμε να ακούσουμε πολύ παπα...

Ανώνυμος είπε...

Πιο πολύ απο αυτό που ακούσαμε τέσσερα χρόνια, αποκλείεται.
Και το ακούσαμε πρίν τέσσερα χρόνια και το χορτάσαμε.
Τέλος οι Ρούλες. Στο σπίτι τους.
Η Βέροια δεν αντέχει άλλο την ασχήμια.