Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΟ ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΒΕΡΟΙΑ

Στη Νάουσα και τη Βέροια περιόδευσε χτες Τρίτη ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματος.
Στη Νάουσα επισκέφθηκε την κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσου και το νοσοκομείο της πόλης. Ενημερώθηκε για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει την περιοχή και τις ελλείψεις σε υποδομές κοινωνικής πολιτικής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η περιοχή της..

Νάουσας βρίσκεται στο έλεος της αποβιομηχάνισης, της ανεργίας και της ανυπαρξίας κοινωνικών υποδομών. «Η Νάουσα είναι μια πόλη φάντασμα. Με 50% ανεργία. Σχεδόν σε κάθε σπίτι υπάρχει κι ένας άνεργος. Και σαν μην φτάνει αυτό, δεν υπάρχουν υποδομές στήριξης και μαθαίνουμε και ανησυχούμε γι αυτό, ότι και το νοσοκομείο της Νάουσας κινδυνεύει με υποβάθμιση σε Κέντρο Υγείας», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι όπου έχει περάσει το ΔΝΤ έχει αφήσει πίσω του στάχτη, έχει αφήσει πίσω του αποκαΐδια. Δεν πρέπει αυτό να το αφήσουμε να συμβεί και στη χώρα μας. Δεν αξίζει στη χώρα μας αυτή η τύχη. Πρέπει να αντισταθούμε. Να αντισταθούμε με όση δύναμη έχουμε για να βγει η χώρα μας απ΄ αυτή την περιπέτεια, να βγει από τον στενό κορσέ του μνημονίου. Να στηρίξουμε την παραγωγική διαδικασία, να στηρίξουμε την ανάπτυξη, να υποστηρίξουμε τις κοινωνικές εκείνες ομάδες που είναι ευάλωτες και βρίσκονται σήμερα στο περιθώριο».
Στη Βέροια ο Α. Τσίπρας περπάτησε στην κεντρική αγορά, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές, ενώ συναντήθηκε με εκπροσώπους των φορέων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: