Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΟΙ ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΟΥ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ

Οι πληγέντες παραγωγοί μήλων από το Ροδοχώρι εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία πραναγγέλουν κινητοποίηση για την Πέμπτη με κατάληψη της Νομαρχίας.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Σύσσωμοι εμείς, οι αγρότες του Ροδοχωρίου, κατεβαίνουμε στη Βέροια την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη, για να διαμαρτυρηθούμε για την αδιαφορία της Πολιτείας στην καταστροφική θεομηνία που έπληξε το χωριό μας .
Η καταστροφή ξεπερνάει το 90%, όπως προεκτίμησαν ο προϊστάμενος και τα στελέχη του ΕΛΓΑ στην πρώτη τους επίσκεψη στο Ροδοχώρι, μετά τη χαλαζόπτωση.
Η καταστροφή αυτή έρχεται σε συνέχεια..
της κακής χρονιάς του 2009 για την παραγωγή των μήλων και των κερασιών μας, καθώς και της εξαιρετικά μειωμένης παραγωγής κερασιών της φετινής χρονιάς, λόγω ακαρπίας. Με τα έξοδα της καλλιέργειας να έχουν ήδη γίνει (και όπως είναι γνωστό είναι πολύ μεγάλα στην περίπτωση των μήλων) και με το πολύ υψηλό ποσοστό ζημιάς, φαίνεται ότι οι εμείς, οι κάτοικοι του Ροδοχωρίου θα αντιμετωπίσουμε πλέον μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης.
Για το λόγο αυτό καλούμε την Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας. Συγκεκριμένα απαιτούμε:
1. Ουσιαστική και άμεση στήριξη από την Πολιτεία.
2. Πάγωμα για 3 χρόνια των δανείων μας στις Τράπεζες,
3. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων μέχρι το Δεκέμβρη.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η απαίτησή μας για τα παραπάνω, δεν αποτελεί χάρη ή ευνοϊκή ρύθμιση, αλλά δίκαια αιτήματα που δημιουργήθηκαν από την καταστροφική θεομηνία της 24ης Ιούλη. Θα θέλαμε σ αυτόν τον αγώνα να είστε μαζί μας.
Πρόγραμμα 16 Σεπτέμβρη 8.30 Ξεκινάμε από το χωριό 9.30 Συγκεντρωνόμαστε στην Ελιά της Βέροιας και ξεκινάμε πορεία προς τη Νομαρχία και κατάληψή της. 10.15 Συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο, διανομή χαλαζοκτυπημένων μήλων στους Βεροιώτες και ενημέρωση τους για το πρόβλημα. 13.00 αναχώρηση για το Χωριό μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωστίκας δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Η Ουσουτζόγλου τι κάνει;
Γιατί δεν πάει και με τους μηλοπαραγωγούς; Επειδής είναι στη Νάουσα; Σάματις τι; Με ένα ωωωωωωπ, θα βγάλει τον λαγό απο το καπέλο. Δεν ε΄λιναι μόνο Σοσιαλήστρια. Είναι και επιλύστρια. Επιλύει οτιδήποτε μπουρδουκλωμένο. Απλά. Με ένα ωωωωωωπ!