Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΕΡΟΙΑ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΥΣ


Διαδικαστικά ήταν τα περισσότερα από τα 45 θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, που συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας, προεδρεύοντος του αντιπροέδρου του Σώματος Βασ.Γιαννουλάκη, με φόντο τις επερχόμενες εκλογές. Στην αρχή, η δήμαρχος Χαρ. Ουσουλτζόγλου ενημέρωσε για την πρόσφατη φωτιά στη χωματερή τονίζοντας ότι «ο Δήμος έκανε το καθήκον του και οι ευθύνες θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού». Ο κ. Σκουμπόπουλος άφησε τις ερωτήσεις για μετά τις εκλογές και ευχήθηκε καλό..
εκλογικό αγώνα σε ήρεμο και πολιτισμένο επίπεδο, ενώ οι ερωτήσεις των συμβούλων αφορούσαν σε ζητήματα και προβλήματα της πόλης και των πολιτών.
Η κα Μ. Τσαμήτρου υπέβαλε παραίτηση από τη Σχολική Επιτροπή του 3ου και 14ου Δημοτικού Σχολείου, διότι όπως είπε, μέλος της Επιτροπής ενώ έχει καταγγελθεί για παράβαση και μη εκτέλεση των καθηκόντων του, περνώντας και από ΕΔΕ, οι διαδικασίες δεν προχωρούν και δεν ξεκαθαρίζουν οι ευθύνες. Ως εκ τούτου η ίδια παραιτείται από την Επιτροπή για ευνόητους λόγους.
Ο κ. Γ. Κάκαρης έθεσε ερωτήματα στον κ. Μαυροκεφαλίδη για την ετοιμότητα των σχολείων εν’ όψει της φετινής χρονιάς και για την επάρκεια των κονδυλίων όσον αφορά την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών.
Ρώτησε επίσης τον κ. Σουμελίδη πόσο προετοιμασμένη είναι η Υπηρεσία καθαριότητας για να αντιμετωπίσει την προεκλογική ρύπανση στην πόλη και έθεσε υπόψη του κ. Δάσκαλου την επικινδυνότητα του δρόμου στο τέρμα της Κίμωνος ο οποίος έχει ανοίξει και κοντεύει να «πέσει» στο γκρεμό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι πολίτες και δη τα παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία τους. Πρότεινε επίσης να φροντίσει η Δημοτική Αρχή για το μέλλον και την έγκαιρη μετάταξη των εργαζομένων του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας στο Δήμο, αφού δεν διαφαίνεται κάποια οριστική λύση για τα ΔΗΠΕΘΕ εκ μέρους του Υπουργείου.
Ο κ. Κρομμύδας διαμαρτυρήθηκε για την κατάσταση της παιδικής χαράς στα Ασώματα που τείνει να γίνει επικίνδυνη –όπως είπε- για τα παιδιά και ζήτησε την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση των παιχνιδιών.
Στον αντίποδα ο κ. Τσιάρας θύμισε το μεγάλο έργο εγκατάστασης των αγωγών ύδρευσης στα Ασώματα που λύνει πολλά και μεγάλα προβλήματα των κατοίκων, όπως είπε.
Περί «εμπάθειας κάποιων που έχουν τους λόγους τους» μίλησε ο κ. Π. Παυλίδης απαντώντας με αυστηρό τόνο, σε πολίτη που πήρε τον λόγο και κατήγγειλε αυθαιρεσία σε υπό ανέγερση οικία του κ. Παυλίδη, εκτός πόλης. Όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος «όλες αυτές οι καταγγελίες θα εκπέσουν όταν κατατεθούν τα έγγραφα της αρμόδιας Επιτροπής».
Απαντώντας ο κ. Δάσκαλος για τον δρόμο στο τέρμα της Κίμωνος, είπε ότι το έργο είναι δύσκολο αλλά ετοιμάζεται μελέτη για την κατασκευή τοιχίου.
Ο κ. Σουμελίδης διαβεβαίωσε ότι οι παιδικές χαρές, έχουν όλες επισκευαστεί, ενώ ο κ. Μαυροκεφαλίδης (ενοχλημένος από τις ερωτήσεις του κ. Κάκαρη που τέθηκαν δημόσια ενώ θα μπορούσε, όπως του είπε, κατ’ ιδίαν να είχε ενημερωθεί) επιβεβαίωσε ότι φέτος υπάρχει υστέρηση στις επιχορηγήσεις, αφού εγκρίθηκαν μόνο τα μισά χρήματα από πέρυσι.
Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε ηπίως και η δήμαρχος για «θέματα που μπαίνουν από συμβούλους και προκαλούν μόνο εκτυπώσεις» ενώ εξήρε την αξιοπρεπή –όπως τη χαρακτήρισε- δήλωση στον Τύπο του κ. Σκουμπόπουλου σχετικά με την αποχώρησή του από την Αυτοδιοίκηση αξιολογώντας την «στα θετικά». Εξήρε επίσης την εμπειρία του στα κοινά και τη γνώση, του επίσης αποχωρούντος, κ. Δελαβερίδη.
Παγοδρόμιο
Ακολούθησαν κάποια διαδικαστικά έκτακτα θέματα εκ των οποίων κυριάρχησε, και χρονικά, η εγκατάσταση παγοδρομίου από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και τον Ιανουάριο στην πλατεία Ωρολογίου.
Αφού το θέμα εξαντλήθηκε με ερωτήσεις των συμβούλων και διευκρινιστικές απαντήσεις του εκπροσώπου της Εταιρίας Ζήση Χ. Πατσίκα, κυρίως για το οικονομικό μέρος της συνεργασίας και συμφωνίας με τον Δήμο, διαμορφώθηκαν δύο προτάσεις, μια της εταιρίας για καταβολή ενοικίου 2.000 ευρώ και μία του κ. Ακριβόπουλου για 5.000 ευρώ. Τελικά, με εναλλακτική πρόταση του κ. Δελαβερίδη κατέληξαν στο μίσθωμα των 3.500 ευρώ με την υποχρέωση της εταιρίας να πληρώσει το ρεύμα και το νερό που θα καταναλώσει.
Μεταφορά ταξί
Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ξεχώρισε η τελική απόφαση του Σώματος για τη μεταφορά των ταξί από την πιάτσα της οδού Καρακωστή στην οδό Βενιζέλου και από την Μητροπόλεως στη 10ης Μεραρχίας, μπροστά από τα δικαστήρια της Πλατείας Ωρολογίου σε χώρο 38 μέτρων.
Γενικότερες παρατηρήσεις επί των ρυθμίσεων έκανε η μειοψηφία, ο αρχηγός της οποίας επανέφερε το θέμα μονοδρόμησης της οδού Μητροπόλεως σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, η οποία όπως είπε δεν εφαρμόστηκε ακόμα από τη Δημοτική Αρχή και διαφώνησε με τη μεταφορά των ταξί στην οδό Βενιζέλου.
Την «χαοτική κατάσταση» που προβλέπεται να επικρατήσει στη Βενιζέλου με την μεταφορά των ταξί εκεί, περιέγραψε και ο κ. Καλαϊτζίδης εκτιμώντας ότι αυτό θα βάλει σε περιπέτειες τους ταξιτζήδες, τους πολίτες αλλά και τους μεταφορείς που θα πρέπει να σταθμεύουν ενδιάμεσα για να ξεφορτώνουν τα εμπορεύματα των παρακείμενων καταστημάτων. Γι’ αυτό ζήτησε την επανεξέταση του θέματος, ενώ και η κα Τσαμήτρου επέμεινε να παραμείνουν οι πιάτσες, ως έχουν.
Άλλα θέματα
Με συνοπτικές διαδικασίες πέρασαν και τα υπόλοιπα θέματα, ένα εκ των οποίων αφορούσε στο αίτημα του εκκλησιαστικού συμβουλίου της Αγ. Παρασκευής (στο Πασακιόσκι) που συνοδευόταν από 2.000 υπογραφές κατοίκων, για τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου. Το Σώμα ενέκρινε την τροποποίηση, για να δημιουργηθεί ένα Ο.Τ. 500 τ.μ. στο οποίο θα ανεγερθεί μια νέα μεγάλη εκκλησία στην περιοχή.
Εγκρίθηκε επίσης, κατά πλειοψηφία, η ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του ΑΠΘ για τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Επιστήμη του Διαδικτύου», το οποίο όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μαυροκεφαλίδης έχει ήδη περάσει από ΦΕΚ και η παράτασή του για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 εγκρίθηκε και από το Υπουργείο Παιδείας.

ΠΗΓΗ: ΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: