Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Συναντήσεις με σταφυλοπαραγωγούς σε Τρίλοφο και Φυτειά είχε την Τρίτη, 14/09/2010 η Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπολιτεία» για το Δ. Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.
Σκοπός των συναντήσεων..
υπήρξε η αναζήτηση λύσεων στο οξυμμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές, σχετικά με την διάθεση της παραγωγής τους στην οίνοποιητική βιομηχανία . Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο αντιπρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ , Θεόδωρος Παπακωσταντίνου, που συνόψισε τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγούς σταφυλιού, παρουσιάζοντας μια συνολική εικόνα του προβλήματος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους παραγωγούς, η Δήμαρχος δεσμεύτηκε για κάθε δυνατή ενέργεια που θα συμβάλει στην άμεση επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των στόχων των αμπελοκαλλιεργητών, προτείνοντας την εκπόνηση μελέτης που θα υποδείξει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.
Η προτεινόμενη μελέτη, μεταξύ άλλων, θα εξετάσει α) την προοπτική σύστασης ανταγωνιστικών τοπικών συνεταιρισμών, β) την καθιέρωση ονομασίας προέλευσης για την ποικιλία του ξυνόμαυρου σταφυλιού, γ) την ανάπτυξη μονάδων αγροτουρισμού και την σύνδεσή τους με την τοπική παραγωγή, καθώς και δ) τη διάθεση των προϊόντων της περιοχής προς τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και της Ρωσίας.
Μετά τη λήξη της συνάντησης, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Είχαμε σήμερα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τους αμπελοκαλλιεργητές παραγωγούς του Δ. Δοβρά. Το εξαιρετικό και διεθνούς φήμη κρασί το οποίο παράγουν αξίζει καλύτερης τύχης. Συζητήσαμε διεξοδικά προβλήματα και λύσεις και έκανα σαφές στους παραγωγούς ότι μέσα στο Αγροτικό Πρόγραμμα του συνδυασμού μας, της «Συμπολιτείας», υπάρχει ήδη έτοιμο Σχέδιο Δράσης στοχευμένο στη συγκεκριμένη γεωργική παραγωγή, τόσο σε επίπεδο μελλοντικού σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο άμεσων παρεμβάσεων προκειμένου το κρασί της περιοχής αυτής να βρει την εμπορική πορεία που του αξίζει».

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μάλιστα. Πές τε μου ποιό πρόβλημα έλυσε ή ποιό δεν το έκανε χειρότερο. Τώρα δηλαδή θα πάει να πατάει τα σταφύλια και αυτή για το κρασί; Ή θα πάει στις λαϊκές θα πουλάει το μοσχάτο;
Για να καταλάβω δηλαδή. Τι μπορεί να κάνει η Ουσουτζόγλου για τα σταφύλια; Σε μπλα μπλά να βρισκόμαστε, εκλογές έρχονται, κάποιοι θα φάνε την παπάρα.
Να η πολιτική της Ουσουτζόγλου.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην πουλήσει κιλό. Θα καθήσει να τα φάει μόνη της, μέχρι να ανοιγοκλείσεις τα βλέφαρα.

Ανώνυμος είπε...

9.19 O politikos su logos me exi sinepari...
ltz

Ανώνυμος είπε...

Είμαι βέβαιος ότι σε έχει συνεπάρει. Ο δικός της να δεις εμένα πως με συνεπαίρνει.
Αν σε συνεπαίρνει κι εσένα, έχουμε κοινά σημεία. Μπορούμε να συνεπαρθούμε δηλαδή. Ωφείλω όμως να σου πω, ότι μια ακόμη φορά που συνεπαρθήκαμε με έναν άλλον, αυτός έσκουζε. Γοερά.
Ποιός πολιτικός λόγος ρε τσολιαδάκι; Απο ποιόν; Μας δουλευεις;

Ανώνυμος είπε...

Γι' αυτό είναι 14% μπροστά, σύμφωνα με τον σημερινό Αγγελιοφόρο Θεσσαλονίκης... επειδή δεν έκανε τίποτα...

Ανώνυμος είπε...

Το έλεγα. Δεν χρειάζονται οι εκλογές. Είναι ήδη μπροστά 14%. Μη ξοδευτούμε. Δια της οχλοβοής, εξελέγη ξανά. Για να ολοκληρώσει ότι δεν κατάφερε να ισοπεδώσει.