Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται και η αντίστροφη μέτρηση για την περικοπή 10 δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Εδεσσας-Θεσ/νίκης άρχισε και θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη υποβάθμιση της περιοχής μας. Ετσι η Νάουσα με όλα τα δεινά που της έχουν χτυπήσει την πόρτα τα τελευταία χρόνια θ’ απομονωθεί περισσότερο στο όνομα της εξυγίανσης του ΟΣΕ. Το περίφημο σχέδιο των “φωστήρων” της πρωτεύουσας προβλέπει κλείσιμο όλων των ζημιογόνων δρομολογίων, εκτός του βασικού άξονα Αθήνας – Θεσ/νίκης, μείωση του αριθμού των εργαζομένων, αύξηση...
...της τιμής των εισιτηρίων και είσοδο ιδιωτών με την παραχώρηση φιλέτων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα χρέη του Οργανισμού ανέρχονται στα 10δις ευρώ και η αντιστροφή της φθίνουσας πορείας θα γίνει με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και αν αυτό σημαίνει την απομόνωση περιοχών και την επιβάρυνση των πολιτών που χρησιμοποιούν τα τρένα ως φθηνό μεταφορικό μέσον.
Το επιβατικό κοινό της περιοχής μας έχει εκφράσει πολλά παράπονα για τη διακοπή των δρομολογιών, κυρίως του πρωινού 7.05π.μ. και του μεσημεριανού στις 2.04μ.μ., τα οποία εξυπηρετούσαν τις ανάγκες για μεταφορά προς την συμπρωτεύουσα τις συγκεκριμένες ώρες.
Ολα αυτά όμως δείχνουν ότι θ’ αποτελέσουν παρελθόν.
Χρειάζεται και πολιτική παρέμβαση
Με την οριστική διακοπή των δρομολογίων η Νάουσα και η περιοχή μας στερούνται ένα μέσο μεταφοράς χαμηλού κόστους. Βουλευτές, Νομάρχης, δήμαρχοι, φορείς πρέπει να επαναστατήσουν και να ζητήσουν επιτακτικά την ενεργοποίηση των δρομολογιών αποτρέποντας τη μεγαλύτερη απομόνωση που έχει γνωρίσει η επαρχία Νάουσας.

ΠΗΓΗ: ΝΕΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: