Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖ. ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΞΗΡΟΛΙΒΑΔΟ

Σχετικά με την ανακοίνωση του συνδυασμού της Δημάρχου Βέροιας κ. Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη που αφορούσε το Ξηρολίβαδο, ο υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Βέροιας Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε τα εξής:
«Η θέση μου για το θέμα της δημιουργίας μεγάλου λατομείου εξόρυξης βιομηχανικού ορυκτού στη δασική περιοχή Ξηρολίβαδου είναι γνωστή, ξεκάθαρη και δημοσιοποιημένη.
Άλλωστε, και μόνη η συμμετοχή..
του προέδρου του Πολιτιστικού Ομίλου Ξηρολίβαδου κ. Αναστάσιου Βασιάδη στο συνδυασμό μου - η οποία μας τιμά ιδιαίτερα, εκτός των άλλων, και για τον αγώνα που έχει δώσει για την αποτροπή εγκατάστασης του υπερλατομείου - αποδεικνύει ξεκάθαρα το ενδιαφέρον μου για το θέμα.
Δεν θα μπορούσε κανείς να μην σχολιάσει ότι κ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, παρότι διατείνεται ότι θέλει ένα ήρεμο προεκλογικό κλίμα, είναι η πρώτη που το δυναμιτίζει.
Καταλαβαίνουμε ότι έχει χάσει την ψυχραιμία της και δείχνει να βλέπει παντού… φαντάσματα. Αλλά είμαστε αποφασισμένοι να μην την ακολουθήσουμε στον παλαιοκομματικό κατήφορο που πήρε.
Η κ. Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη θεωρούμε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Διότι η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να κριθεί στις πράξεις και στο σχεδιασμό επί των πραγματικών και φλεγόντων προβλημάτων του τόπου μας και όχι σε επικοινωνιακό επίπεδο».
Προς υπενθύμιση, παραθέτουμε αυτούσια τη δήλωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, τότε υποψήφιου Βουλευτή, όπως είχε δοθεί στη δημοσιότητα:
«Δηλώνω και δημόσια την αντίθεσή μου στη δημιουργία μεγάλου λατομείου εξόρυξης βιομηχανικού ορυκτού στη δασική περιοχή Ξηρολίβαδου. Δεσμεύομαι να αγωνιστώ για την ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημιουργία της μονάδας. Η προστασία της περιοχής και η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος του Βερμίου είναι στις βασικές προτεραιότητές μου».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

logia, logia, logia...gia auto kai...
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=10&artid=58390

Ανώνυμος είπε...

καλα αυτος απο την μια ηταν συμβουλος της εταιρειας αυτης που θελει να κανει το λατομειο, το οποιο πηρε εγκριση απο το υπεχωδε επι κυβερνησης ΝΔ. και τωρα λεει οτι δεν το θελει . ΑΙΙΙΙΙ καλααααααα