Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

"ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ" ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ

To τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης που υπάρχει στην Βέροια είναι γεγονός και ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις από το σύλλογο γονέων που έκαναν αιφνιδιαστική παρέμβαση τόσο σε πρόσφατη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου όσο και στην αντίστοιχη του δήμου Βέροιας.
Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Ημαθίας κ. Βλαχοπούλου περιέγραψε με τα μελανοτερα χρώματα την κατάσταση μιλώντας σήμερα το πρωί στο ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm και στον Γ. Ζήνα.
Τόνισε ότι έχει να κατασκευαυστεί σχολείο εδώ και 20 χρόνια και ότι οι μαθητές κάνουν μάθημα σε υπόγεια, αίθουσες χωρισμένες με νοβοπάν, δίπλα σε καυστήρες και σε κάθε περίπτωση σε χώρους εντελώς ακατάλληλους και ρίχνει ευθύνες σε όλους τους δημάρχους της περιόδου αυτής όπως και στους νομάρχες που δεν μερίμνησαν σχετικά.
Για το θέμα αυτό ήδη το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή που λέει τα εξής:
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ«Στο Δήμο Βέροιας σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με την κατάσταση των σχολείων της περιοχής καθώς εδώ και 18 χρόνια δεν έχει χτιστεί κανένα καινούριο δημοτικό σχολείο και έτσι εμφανίζεται οξυμμένο το στεγαστικό πρόβλημα των δημοτικών σχολείων. Να σημειωθεί ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιποι 11 δήμοι του Νομού.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ετοιμάζονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις καθώς υπάρχει έλλειψη των απαιτούμενων σχολικών κτιρίων, ενώ υπάρχει συνολικότερο πρόβλημα με τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές.
Ο πληθυσμός του Δήμου τα τελευταία χρόνια διαρκώς αυξάνει και επιπρόσθετα εγκαταστάθηκαν στην περιοχή αρκετές οικογένειες μεταναστών που είχαν σαν αποτέλεσμα την αύξηση του μαθητικού πληθυσμού. Στην περιοχή υπάρχουν σχολεία που ακόμα λειτουργούν με την απειλή του αμιάντου πάνω από τα κεφάλια των παιδιών, σε αίθουσες προκάτ στις αυλές των σχολείων, εμφανώς ακατάλληλες, δίπλα σε λέβητες και καυστήρες, σε υπόγεια και χωρισμένες πρόχειρα με γυψοσανίδες.
Επίσης αρκετά τμήματα λειτουργούν με 30-32 μαθητές, κατάσταση που επιδρά αρνητικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στη Βέροια υπάρχουν οικόπεδα στην περιοχή Κτηνιατρείου, στα «Γιοτζαλίκια» και στην περιοχή πίσω από την οδό Πιερίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτιστούν καινούρια σχολεία.
Η υποχρηματοδότηση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στην Ελλάδα από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγήσει στην ανυπαρξία των απαραίτητων υλικοτεχνικών υποδομών με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.
Οι σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Παιδεία γίνονται ορατές με κάθε αφορμή. Θεωρώντας ότι Παιδεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλες τις βαθμίδες της με επαρκή χρηματοδότηση, έτσι ώστε να καλύπτονται και οι απαραίτητες υλικοτεχνικές ανάγκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: