Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ 7λ/κ ΣΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Ερώτηση προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς συμπύρηνου ροδάκινου, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ηρώ Διώτη και Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου. Η ερώτηση έχει ως εξής:
“Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και ενώ ήδη ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος, οι ροδακινοπαραγωγοί είναι αγανακτισμένοι με την αδικαιολόγητη και προκλητική καθυστέρηση της καταβολής αποζημίωσης των 7 λεπτών/κιλό.
Παρά το γεγονός ότι
- ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά με τα αιτήματα τους από τον περασμένο Νοέμβρη,
- η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε από την 1-12-2009 για καταβολή της αποζημίωσης των 7 λεπτών ανά κιλό,
- ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρχιμάκης, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις 4.12.2009, δήλωσε ότι έχει εξασφαλιστεί η κρατική ενίσχυση ύψους 14.000.000 ευρώ και εντός δεκαημέρου θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις,
- στις 15 Γενάρη δόθηκε διαβεβαίωση σε βουλευτές του Νομού Ημαθίας ότι θα γίνει άμεση καταβολή
- η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δήλωσε ότι θα καταβληθεί στις 17 Μάρτη,
ο εμπαιγμός των ροδακινοπαραγωγών συνεχίζεται οδηγώντας τους σε απόγνωση και αδυναμία συνέχισης της παραγωγικής τους δραστηριότητας, υπονομεύοντας το ίδιο το μέλλον της καλλιέργειας.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται η κα Υπουργός:
•Τι μέτρα θα λάβει για την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων και την άμεση καταβολή της αποζημίωσης κατά 7 λεπτά ανά κιλό στους ροδακινοπαραγωγούς”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: