Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΕΣΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΜΠΗΚΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ

Kαι με τη βούλα πλέον ο ΗΛΕΚΤΩΡ αναλαμβάνει την κατασκευή της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην θέση 12. Ο ΕΣΔΑ δια του προέδρου του Ν. Παπαποστόλου έθεσε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην σύμβαση, μια σύμβαση που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως λεόντειος" και η οποία δίνει την δυνατότητα στον εργολάβο να κατασκευάσει την μονάδα και να την εκμεταλλευτεί για τα επόμενα 25 χρόνια αποκομίζοντας πάνω από 300 εκ ευρώ κέρδος όπως έχει εκτιμηθεί από το ΤΕΕ Ημαθίας.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία "Ηλέκτωρ" το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της πρώτης μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, συνολικής δυναμικότητας 100.000 τόνων, ετησίως, καθώς και παραπλήσιο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), ενώ για την επεξεργασία των απορριμμάτων, αναλόγως με τη σύσταση αυτών, θα χρησιμοποιείται συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας διαδικασίας.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου με ιδίους πόρους (ίδια και δανειακά κεφάλαια) αφού τα 20 εκ € που υποτίθεται ότι βρήκε ο ΕΣΔΑ είναι στο μιλητό και όχι στα χέρια. Οπότε, συνεχίζουμε να μιλάμε για 100€ τον τόνο το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai giati parakalw an mporousame na exasfalisoume xrhmatodothsh 20 ek eurw na dwsoume to ergo sto kathe loghs Mpompola na to kataskeuasei me dika mas xrhmata en pollois, twn Ellhnwn forologoumenvn, kai na to ekmetalleuetai thisaurizontas gia 25 eth? tha mas apanthsoun se auto to kafto ki autonohto erwthma oi fwsthres ths T.A.?

Ανώνυμος είπε...

Η αυτοδιοικηση δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα καφενείο θα διαχειριζόταν ένα ςεργοστάσιο?
Τι λες εσύ που είσαι πιο φωστήρας απ όλους και νομίζεις ότι μόλις ανακάλυψες το μέγα σκάνδαλο?
Με ποια τεχνογνωσία θα μπορούσαν οι Δήμοι να λειτουργήσουν ένα εργοστΆΣΙΟ?
είναι αστείο το επιχείρημα σου, μικρέ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ, ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΕΠΡΑΧΘΕΙ ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ, ΣΤΗΝ Δ Ι Α Κ Υ Ρ Η Ξ Η .-
Δ Ε Ν Θ Α Π Ρ Α Σ Ε Ι .-