Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΟΜΟΦΩΝΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ. Ο ΕΣΔΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ

Στην τελική(;) ευθεία φαίνεται πως μπήκε η υπόθεση της κατασκευής της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ στην θέση ¨12¨ μετά τις χτεσινές εξελίξεις. Το ΔΣ του ΕΣΔΑ αποφάσισε ομόφωνα να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο και τώρα το ζήτημα επαφίεται στην αντίδραση των πολιτών να ακυρώσουν στην πράξη την οικονομική τους αφαίμαξη όσο και το περιβαλλοντικό έγκλημα που πάει να διαπραχθεί στο όνομα της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων.
Ο ΕΣΔΑ συνεδρίασε χτες το μεσημέρι με μοναδικό αντικείμενο την εξουσιοδότηση του προέδρου του φορέα Νίκου Παπαποστόλου να υπογράψει την σύμβαση.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη αφού οι ενστάσεις που είχαν διατυπωθεί κυρίως από τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Μπ. Γκιόνογλου αναφορικά με το υπέρογκο κόστος διαχείρισης μαζεύτηκαν με την αιτιολογία ότι θα επιτευχθεί τελικά χρηματοδότηση ύψους 20 εκ.ευρώ από το υπουργείο περιβάλλοντος όσο και από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.
Ουδεμία, πλην προφορικών δεσμεύσεων, χρηματοδότηση έχει διασφαλιστεί και είναι απορίας άξιον το πως πείσθηκε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας να μεταβάλει άποψη σε ένα τόσο σπουδαίο θέμα που υποθηκεύει το οικονομικό μέλλον των πολιτών της Ημαθίας. Ένα θέμα που ο ίδιος είχε "σηκώσει" και είχε κάνει σημαία τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο.
Από την πλευρά τους οι άλλοι δήμαρχοι χρησιμοποίησαν βαρύγδουπες εκφράσεις όπως "σήμερα είναι μια ιστορική μέρα", "η Ημαθία δείχνει το δρόμο στην υπόλοιπη χώρα" και άλλες τέτοιες χαριτωμένες αστειότητες που ωστόσο δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
Εν πάση περιπτώση οι πολιτικοί που αποφασίζουν για ένα τέτοιο κορυφαίο θέμα χωρίς να σκέφτονται τις επιπτώσεις του σε όλα τα επίπεδα θα φέρουν βέβαια και το βάρος της υπογραφής τους και θα συνδεθούν με τις επιπτώσεις στο μέλλον.
Να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμος Βέροιας όσο και ο δήμος Νάουσας απουσίαζαν από την συνεδρίαση και μάλιστα οι δύο δήμαρχοι είχαν στείλει φάξ με το οποίο ζητούσαν την αναβολή του θέματος ώστε να συζητηθεί στα δημοτικά τους συμβούλια. Το αίτημά τους απορρίφθηκε αλλά η απουσία τους δε σημαίνει ότι πλέον οι δυο δήμοι δεν έχουν τις τεράστιες ευθύνες τους σχετικά με το θέμα αυτό για να μην προχωρήσω παραπέρα και πω ότι η απουσία τους ήταν μεθοδευμένη και η αργοπορία τους να φέρουν το θέμα προς συζήτηση στα δημοτικά τους συμβούλια ήταν σκόπιμη.
Όπως και να έχει το θέμα είναι ότι ο Ημαθιώτης θα κληθεί να πληρώσει πανάκριβα τα σκουπίδια του διότι έτσι αποφάσισαν οι φωστήρες αιρετοί που αντί να προστατεύσουν την τσέπη τους έπραξαν το αντίθετο.
ΒΕΡΟΙΑ
Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας η πλειοψηφία του σώματος τάχθηκε κατά της θέσης 12. Η δήμαρχος της Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου υποστήριξε την χωροθέτηση αλλά και οι δικοί της σύμβουλοι πήγαν κόντρα στην δική της άποψη με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο τέως  αντιδήμαρχος Χ΄΄αθανασίου κατέθεσε δική του πρόταση που πήρε και 9 ψήφους έναντι 8 της παράταξης Σκουμπόπουλου και 6 της δημάρχου.
Ωστόσο, η απόφαση του δήμου Βέροιας δεν έχει καμιά πρακτική επίπτωση αφού η χωροθέτηση έχει κριθεί, μένουν οι προσφυγές στο ΣτΕ που ίσως σώσει την κατάσταση.Για το θέμα του κόστους που θα κληθούν να πληρώσουν οι Βεροιώτες και οι πτέρυγες (Σκουμπόπουλος- Χατζηαθανασίου) αποκάλεσαν τη σύμβαση "λεόντειο" αποτυπώνοντας μια πραγματικότητα και ίσως την πιο σοβαρή δεδομένης της υπάρχουσας οικονομικής κρίσης και των οικονομικών βαρών που θα κληθούν να πληρώσουν οι Ημαθιώτες.
Ένα θέμα που καίει και λίγοι είναι αυτοί που το αναδεικνύουν αφού ο εργολάβος είναι ένας εκ των πυλώνων του ελληνικού συστήματος και πως να τα βάλεις μαζί του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ,ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΔΗΛΩΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (ΟΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ) ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΖΕ ΣΤΟΝ ΕΣΔΑ (ΟΠΟΥ ΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗ ΝΗΣΣΑ).
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΟΔΕΥΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ....
ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΗΜΑΘΙΑ,ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ....

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΛΓΑΝΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.
ΠΝΙΞΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΟΛΓΑΝΕ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ZHTΩ Ο ΟΛΓΑΝΟΣ !

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΓΑΝΟΣ!!!!!
ΟΛΓΑΝΟΣ!!!!!
ΟΓΑΝΟΣ!!!!!
ΟΛΓΑΝΟΣ!!!!!
ΟΛΓΟΣ!!!!!
ΓΑΝΟΣ!!!!!
ΟΛΓΑΝΟΣ!!!!!