Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΝ.ΚΛΩ


Σύσκεψη για το θέμα της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας έγινε την Δευτέρα (8/3) στο γραφείο του Νομάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη παρουσία των Βουλευτών Θανάση Γικόνογλου και Άγγελου Τόλκα (ο κ. Σιδηρόπουλος..
..έστειλε επιστολή, ο κ. Χαλκίδης και ο κ. Καραμπατζός επικοινώνησαν με το Νομάρχη), των Αντινομαρχών Στάθη Γεωργιάδη, Ολυμπίας Ιακωβίδου και Χάιδως Μπουτζιώνα, καθώς και των μελών του εργοστασιακού σωματείου στο Γ΄ Κλωστήριο Στενημάχου.

Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα της ΕΝ.ΚΛΩ., με αποκορύφωμα την ανάγκη ορισμού νέου Δ.Σ. στην εταιρεία, δεδομένου ότι αν αυτό δεν γίνει μέχρι την Πέμπτη 11/3 υπονομεύεται το μέλλον της εταιρείας (οι μετοχές περνάνε στα χέρια των τραπεζών, βγαίνει εκτός ΧΑΑ, εκποιούνται περιουσιακά στοιχεία κ.α.).
Έπειτα από πολύωρη συζήτηση, Νομάρχης και Βουλευτές τόνισαν ότι στηρίζουν με κάθε τρόπο τα αιτήματα των εργαζομένων αναφορικά με την πληρωμή των δεδουλευμένων τους, αλλά και την απορρόφησή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης στον ευρύτερο χώρο.
Από το Νομάρχη στάλθηκε προς την Υπουργό Οικονομίας κ. Κατσέλη και τον Υφυπουργό Οικονομίας κ. Σαχινίδη υπόμνημα που ζητά άμεσες απαντήσεις στα ερωτήματα των εργαζομένων της ΕΝ.ΚΛΩ. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν εκ νέου την Τρίτη 9/3 σε κατάληψη της Νομαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: