Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΑΡΧΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΑ-ΧΥΤΥ


Η ιστορία είναι αρκούντως διδακτική. Οι δήμαρχοι της Ημαθίας, οι βουλευτές, τα στελέχη των κομμάτων και οι φορείς του νομού έδειξαν το μέγεθος που ο καθένας διαθέτει μπροστά σε ένα κορυφαίο για το νομό θέμα. Της δέσμευσης των Ημαθιωτών για την επόμενη 25ετία στο άρμα του ΗΛΕΚΤΩΡα.
Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ιστορική μέρα και άλλοι μιλάνε για ταφόπλακα. Τι ακριβώς συμβαίνει;
Οι δήμαρχοι αρνούμενοι να δουν πέρα από τη μύτη τους ψήφισαν ομόφωνα την λεόντειο σύμβαση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ανάδοχου και όπως έχει ειπωθεί κατ΄ επανάληψη θα αποκομίσει στο διάστημα αυτό πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα κληθούν να το πληρώσουν οι Ημαθιώτες.
Το θέμα κορυφαίο αλλά ουδείς εκ των θεσμικών προσώπων που ο ρόλος τους και η αποστολή τους είναι να διασφαλίζουν τα συμφέροντα των πολιτών δεν λειτούργησε προς την κατεύθυνση αυτή.
Οι βουλευτές όλο το διάστημα αυτό απουσίαζαν σκόπιμα και εσχάτως διαβάσαμε ότι ο Θαν. Γικόνογλου επισκέφθηκε μαζί με το ΔΣ του ΕΣΔΑ το υπουργείο περιβάλλοντος για χρηματοδότηση και αυτό που πέτυχαν ήταν η προφορική δέσμευση του γραμματέα να συμβεί αυτό. Πιάσε το αυγό και κούρευτο...
Για το θέμα του κόστους είδαμε κόμματα όπως ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ να θέτουν ευθέως και με σαφήνεια το ζήτημα και να καταγγέλουν την σύμβαση. Τους αξίζει έπαινος που μπαίνουν κόντρα στα συμφέροντα σε αντίθεση με το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σιδηροπούλου που αποφεύγει την παραμικρή νύξη επί του ζητήματος γιατί προφανώς της είναι δύσκολο να αντιπαρατεθεί με τον πυλώνα του συστήματος ΗΛΕΚΤΩΡ. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί εναγωνίως να δημιουργήσει φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ εμμένωντας στο ζήτημα της χωροθέτησης και πανηγυρίζει μάλιστα γιατί το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης θέσης λες και λύθηκαν τα προβλήματα και δεν κληθεί ο Ημαθιώτης να ακριβοπληρώσει τα σκουπίδια του.
Εκτός των κομμάτων ΣΥΝ και ΚΚΕ συνεπή θέση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του ζητήματος έχει και το ΤΕΕ Ημαθίας καθώς και άλλοι επιστημονικοί φορείς που αντιπαλεύουν την εξέλιξη αυτή αλλά η αβελτηρία των εχόντων την εξουσία δεν δίνει και μεγάλα περιθώρια να δούμε τα πράγματα θετικά.
Όλοι οι παραπάνω έχουν την ευθύνη τους και θα κληθούν από τον Ημαθιώτη να απολογηθούν όταν έρθει η ώρα. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις (κόστος-περιβάλλον) και να ασκούμε κριτική τόσο σε εκείνους που υποθηκεύουν με την υπογραφή τους το μέλλον της Ημαθίας όσο και σε εκείνους που παίζουν πολιτικάντικα παιχνίδια εις βάρος τους ενδυόμενοι την λεοντή του άγωνιστή υπέρ του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, τρομάρα τους.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πήρες είδηση Χάρη τι έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας; Η εμμετική εικόνα της γύμνιας αφού βγήκαν απο τη θάλλασα.
Ο θάνατος της αλεπούς έγινε. Ταφόπλακα για τους ίδιους ήτανε. Άνοιξαν λάκο για όλη την Ημαθία και είναι σττην άκρη του οι ίδιοι. Λίγο σπρώξιμο θέλει και θα θα βρεθούν οι ίδιοι μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Την ύστατη στιγμή ανέσυραν σαν άλλοθι τη εξεύρεση 20.οοο.οοοευρω.
Αυτό το ποσό αρκεί για να κατασκευασθεί το έργο απο δημόσιες επενδύσεις σε θέση κατάλληλη.
Ακόμα κι αν υποθέσουμε οτι χρειαζόταν και άλλα 7.000.000ευρω τότε αν κατανεμηθούν ανα κάτοικο θα μας αντιστοιχούσαν 50 ευρω στο καθένα μας.
Το άλλοθι προέκυψε και με τη βοήθεια του βουλευτή(14000 ψήφοι) του ΠΑΣΟΚ ,Θαν.Γικονογλου ,που πήγε πακέτο τους δημάρχους στη προφορική!!!!! χρηματοδότηση.
Ο δήμαρχος Γκιόνογλου (2 τετραετιες δημαρχος, άφθονοι ψήφοι),τόλμησε και συζήτησε το θέμα στο ΔΣ γιατί έχει δημοτικούς σύμβουλους κατευθείαν βγαλμένους απο το έργο η σιωπή των αμνών) ,όπου και δήλωσε οτι η θέση 12 ειναι... η πιο καταλληλη !!!
Οι δήμαρχοι όλου του νομού (πολλοί ψήφοι) ψήφισαν ΟΜΟΦΩΝΑ !!!
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΓΛΥΚΟ....

ΤΕΛΟΣ 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΜΟΧΛΑ
1) πόσους ψήφους πήρε η ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ,και τη χτυπάς αλύπητα ?
2) μήπως γιατί κατεδίκασε απερίφραστα τη θέση 12 ,όταν κάποιοι άλλοι κατάπιναν τις γλώσσες τους για τη θέση αυτή ?

Ανώνυμος είπε...

sosth h proseggish, oi dhmarxoi einai ypologoi sto lao kai oi boyleytes h 8oylh poy einai ypologh? siga ta oa file poy mporoyse na paiksei rolo.

Ανώνυμος είπε...

!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ των 9:37 μόνο αλύπητα μπορεί να χτυπηθεί η κυρία, η οποία, φαντάζομαι ότι γνωρίζετε, ότι την απέρριψαν ευτυχώς ως υποψήφια βουλευτή στις πρόσφατες εκλογές. Άρα, ψήφους μεν δεν πήρε αλλά θα ζητούσε, ή ακόμα πιο εφιαλτικό, ενδεχομένως θα ζητήσει στις επόμενες (όνειρο ζωής γαρ το βουλευτιλίκι).
Θεωρώ εαυτό τυχερό που γνωρίζω πλέον ότι υστεροβούλως η εν λόγω κόπτεται για τη θέση 12, όχι γιατί την πήρε ο πόνος, αλλά γιατί με ενθουσιασμό μάχεται να κερδίσει συμπάθειες οι οποίες θα μεταφραστούν σε ψήφους.
Επομένως, αφού το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, τότε μας γλυτώνετε κ. Μόχλα από το να ψηφίσουμε στο μέλλον (μπρρρ!) την σωτήρα της Ημαθίας, ανοίγοντάς μας σήμερα τα μάτια.
Όσο για το εάν καταδίκασε απερίφραστα τη θέση 12. Εάν το «απερίφραστα» περιορίζεται μόνο για το περιβάλλον μπράβο της. Εάν βέβαια και εφόσον το σκέφτηκε μόνη της και όχι κάποιος αληθινά έξυπνος δεν της υπαγόρευσε την κίνηση. Όμως γιατί κανένας απερίφραστος λόγος για την οικονομική διάσταση του θέματος; Και αφού η πολιτική μουσίτσα, ενώ προκαλείται τόσες μέρες, δεν απαντάει, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι φοβάται μήπως την πετάξουν έξω από το Ε.Σ αφού την κάνουν πρώτα ντα ντα; Γιατί η οικονομική διάσταση έχει από κάτω πολλά και η κυβέρνηση το ξέρει καλά. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τώρα η κυρία είναι το επώνυμο μέλος του Ε.Σ. Διωγμένη και δαρμένη θα έχει και υπαρξιακό πρόβλημα, με τι άλλο να ασχοληθεί που να μπορεί και να ξέρει, ώστε να ξεχωρίζει; Α, συγνώμη είναι και πρόεδρος ενός συλλόγου.ΟΚ
Αγαπητέ 11:57 η κυρία ως μέλος του Ε.Σ είναι υπόλογη στη θέση της. Ως φέρελπις βουλευτής είναι υπόλογη στους μελλοντικούς ψηφοφόρους που θέλει να ενθουσιάσει με κινήσεις χωρίς πολιτικό κόστος.

Ανώνυμος είπε...

φιλε 12.07 ,
υστερόβουλα η οχι η κα Σιδηροπούλου, είχε με θάρρος εκφράσει τη άποψή της και με συνέπεια αγωνίσθηκε και αγωνίζεται κατά της θέσης 12.
Κοντραρίσθηκε με πολλούς που είχαν επενδύσει πολλά στη ΜΕΑ-ΧΥΤΥ.
Σε μια περίοδο που όλα τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά, οταν οι πιέσεις έβγαζαν το λάδι κάθε εμπλεκόμενου με τη ΜΕΑ-ΧΥΤΥ,με αποτέλεσμα και ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ τη ομόφωνη απόφαση στο ΕΣΔΑ.
Οταν ολοι κυλιούνταν στο βούρκο των σκουπιδιών,κάποιος τόλμησε να υψώσει ανάστημα.
Και τοτε βγήκαν κι άστραψαν τα συντροφικά μαχαίρια....
φιλε αυτός ο εσωκομματικός κανιβαλισμός στο σημερινο ΠΑΣΟΚ,σε κανένα δεν περιποιεί τιμή.
Αν η Σιδηροπούλου αποτελεί εμπόδιο στα φιλόδοξα σχέδιά σου ,αυτο κανέναν νοήμονα στη ημαθια δεν απασχολεί.
Αν εχεις πρόβλημα γιατι πιστεύεις οτι θα καταλάβει τη θέση που εσυ εποφθαλμιάς,χέσθηκε η σκύλα μας στο αλώνι.
Αυτές οι λογικές και πρακτικές, δεν οδήγησαν μονο το ΠΑΣΟΚ στη ανυποληψία,αλλά ηταν και η αιτία που η χώρα μας έγινε παγκόσμια σούπερ ρόμπα..
Το κόσμο ενδιαφέρει να μην πληρώνει 80 ευρω το δίμηνο για τα σκουπίδια ,οπως δήλωσε ενας δήμαρχος ,(που ομως μετα ...ψήφισε ναι κι αυτός μαζι με τους αλλους ...ομόφωνους).
Εν τελει πες και εσυ (ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ)τι πιστεύεις για τη θέση 12 ,για το κόστος ,για τη λεόντια (υπερ του ΗΛΕΚΤΟΡΑ) σύμβαση .
Περιμένουμε.......

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε 9:28
Απαντώ στην αναμονή σας
Δεν μπορώ να ανεχθώ να εκθέτετε κατ΄ αυτόν τον τρόπο την κ. Σιδηροπούλου και μάλιστα μιλώντας ωσάν να είσαστε εσείς αυτή η ίδια. Ως εκ τούτου αναγκάζομαι από κατήγορός της να γίνω υπερασπιστής της.
Εξηγούμαι:
1. Λέγοντας «υστερόβουλα ή όχι….» αμφισβητείτε την ανυστεροβουλία της; Μας λέτε δηλαδή ότι δεν πειράζει που μπορεί να είχε υστεροβουλία ο αγώνας της κατά της θέσης 12. Δηλαδή ότι, τι κι αν έκανε αυτή την κίνηση για ίδιον όφελος (μελλοντική ψηφοθηρία), αρκεί όμως που με θάρρος εξέφρασε την άποψή της;
Εάν αυτό λέτε τότε ντροπή σας, α! α! α! θα σας μαλώσω, που σπιλώνετε αυτή την ανυπέρβλητη αξία του πολιτικού βίου μας.
2. Με τα «με συνέπεια αγωνίσθηκε και αγωνίζεται ….. κοντραρίστηκε με πολλούς» σε ποιους ακριβώς πραγματικούς αγώνες αναφέρεσθε; Εάν δεν με απατά η μνήμη μου, που δεν με απατά, δυο κινήσεις της ενθυμούμαι: α) μια δήλωση στα ΜΜΕ, περί του καλοκαιριού (για την οποία έχω σοβαρές επιφυλάξεις για τα πνευματικά της δικαιώματα), β) την ραδιοφωνική συνέντευξή της προ μηνός, κατά την οποία άδραξε την ευκαιρία να παπαγαλίσει το πρόγραμμα της πράσινης ανάπτυξης.
Εκτός κι αν γνωρίζετε κι άλλους αγώνες εσείς, οπότε παρακαλώ προσκομίστε μας τα πειστήρια. Ειδάλλως σταματήστε να την ειρωνεύεστε.
3. Αφήνω ασχολίαστο το λυρικό κομμάτι «τα ΄σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά….. έβγαζαν το λάδι….βούρκο των σκουπιδιών», αφού το αποδίδω στο επαναστατικό κλίμα της ημέρας (25η Μαρτίου, επανάσταση του 1821).
4. Συγνώμη, μα δεν καταλαβαίνω τί εννοείτε υποθέτοντας ότι εγώ εποφθαλμιώ, έχοντας φιλόδοξα σχέδια, τη θέση που εκείνη θα καταλάβει. Απ΄ όσο γνωρίζω ο καημός της είναι πρωτίστως να την θεωρήσουν στο ΠΑΣΟΚ άξια και ικανή να γίνει υποψήφια βουλευτής και βεβαίως έπειτα να καταφέρει να εκλεγεί. Άρα, θεωρείτε, αγαπητέ, ότι εγώ είμαι κάποιος από τους άμεσα ενδιαφερόμενους συντρόφους της για το χρίσμα. Πως φτάσατε σ΄ αυτό το συμπέρασμα, είναι άξιο απορίας. Μπορώ να το εξηγήσω με δυο τρόπους: α) βλέπετε παντού εχθρούς-φαντάσματα, οπότε να επισκεφθείτε γιατρό, β) έχετε κάποια μύγα και μυγιάζεστε, οπότε και αυτό καλό θα ήταν να το κοιτάξετε.
5. Μα, εξηγείστε μου παρακαλώ, πιστεύετε στ΄ αλήθεια ότι η οικονομική κρίση της χώρας η οποία έγινε «παγκόσμια σούπερ ρόμπα», οφείλεται σε λογικές και πρακτικές συντροφικών μαχαιρωμάτων; Δε λέω, είναι αν μη τι άλλο μια πολύ πρωτότυπη ερμηνεία. Και λέγω τούτο διότι δε θέλω να σας πληγώσω και να σας πω ότι η πολιτική σας ματιά είναι «από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα».
Α! και να μην το ξεχάσω, η σωστή έκφραση είναι «χέστηκε η φοράδα στ΄ αλώνι».
6.Επιλέον, δεν σας επιτρέπω ούτε καν να υπονοείτε ότι η κ. Σιδηροπούλου μπορεί να έχει ανδρική ανατομία, λέγοντας «αν έχεις τέτοια που έχει η εν λόγω κυρία». Ντροπή σας κύριε, χάσατε την ψυχραιμία σας και βωμολοχείτε. Άλλωστε γνωρίζω με βεβαιότητα ότι η εν λόγω κυρία είναι αποδεδειγμένα γυναίκα.
7. Και,at last but not at least, εάν θέλετε τη γνώμη μου για το θέμα ΜΕΑ ΧΥΤΥ. Απερίφραστα καταδικάζω τη θέση 12. Το κόστος είναι τεράστιο με πολλές και ποικίλες επιπτώσεις (οικονομικές, περιβαλλοντικές κλπ) για τους κατοίκους του νομού μας.
Το όποιο κόστος, σημειωτέον, επουδενί μπορεί να καλυφθεί από κρατικές επιχορηγήσεις διότι απλώς αυτές, για τους γνωστούς λόγους (βλέπε δήλωση Ουρσουζίδη) δεν θα υπάρξουν και απλώς ήταν ένα προπέτασμα καπνού για να υπογραφεί η σύμβαση ομόφωνα από τον ΕΣΔΑ, με την συνεπικουρία του διαμεσολαβητή βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γικονογλου.
Και βεβαίως πρόκειται για λεόντειο σύμβαση υπέρ του ΗΛΕΚΤΩΡ. Ελπίζω να υπήρξα αρκούντως σαφής στις απόψεις μου για το θέμα.
Με χαρά αναμένω το όποιο σχόλιό σας, όπως και τις ευχαριστίες της κ. Σιδηροπούλου, η οποία της αξίζει και της πρέπει καλύτερη υπεράσπιση από την δική σας.

Ανώνυμος είπε...

Παπαριές από όλους!
Στην τελική, πόσα θα πληρώνουμε όταν θα λειτουργήσει η ΜΕΑ-ΧΥΤΥ;

Ανώνυμος είπε...

Πεπέρι. Δέν κάνουν τέτοιες ερωτήσεις. Ξέρουν αυτοί. Χρειάζεται να ξέρεις και συ;

Ανώνυμος είπε...

200 €/ton ΧΑΛΑΡΑ !
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΥΤΟ.-

Ανώνυμος είπε...

Γίγαντας ο Γκιόνογλου ε;
Παληκάρι έ;
Μπεσαλής έ;
Ο λόγος του υπογραφή έ;
Είναι να δίνεις βάση σε ότι λέει.

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία με τα τέτοια που διαθέτει μπορεί να λύσει κανένα πρόβλημα;

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ .-

Ανώνυμος είπε...

Εδώ δεν μπορούν να λύσουν πρόβλημα, σαράντα Πασόκοι θεσμικοί, η Σιδηροπούλου σας μάρανε;
Άντε βρε κουκουλοφόροι που νομίζετε ότι θα δημιουργήσετε κλίμα.
Φταίει η Σιδηροπόυλου και όχι τα ανικάνια που γέμισε ο τόπος.
Για όλους αυτούς τσιμουδιά όμως.
Αυτοί ταϊζουν.