Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ Ο ΑΓΓ. ΤΟΛΚΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ


Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ είχε ο Άγγελος Τόλκας μαζί με νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα προγράμματα ανεργίας που αφορούν στη νέα γενιά. Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι βουλευτές έθεσαν μια σειρά από προτεραιότητες και προτάσεις για τη νέα γενιά, όπως:
-Να ενταχθούν και νέοι επαγγελματίες που σήμερα δεν εντάσσονται στα προγράμματα ανεργίας, καθώς και να δημιουργηθούν κοινοπραξίες - συμπράξεις νέων επαγγελματιών σε τομείς της πράσινης οικονομίας και ανάπτυξης.
-Να γίνει το site του ΟΑΕΔ περισσότερο φιλικό και προσβάσιμο.
-Να ενισχυθούν οι δράσεις που συνδυάζουν εθελοντική προσφορά και επαγγελματική εκπαίδευση, όπως και προγράμματα εργασίας στο εξωτερικό.
-Να δοθεί βάρος μέσα από τα προγράμματα επιδότησης έναρξης επιχειρήσεων σε νέες ανταγωνιστικές δεξιότητες και δραστηριότητες.
Ο πρόεδρος κ. Κικίλιας ενημέρωσε τους βουλευτές για προγράμματα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ανακοινωθούν για τους νέους αλλά και για τις επιχειρήσεις. Στη συνέχεια ο κ. Τόλκας, εξέθεσε τα μεγάλα προβλήματα ανεργίας της Ημαθίας αλλά και αναφέρθηκε σε προγράμματα ενίσχυσης ανέργων που βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης.

Επίσης έθεσε το ζήτημα της συνέχισης των προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων και απολυμένων σε ΟΤΑ που έχουν σταματήσει.
Τόνισε ακόμα την ιδιαίτερη ανάγκη προγραμμάτων για διαρθρωτικές προσαρμογές σε επιχειρήσεις, να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τοπικά προγράμματα παρέμβασης κατά της ανεργίας και για την αναβάθμιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

sobaros kai metrhmenos o nearos