Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Βρετανική έκθεση ασκεί κριτική στον Στόλο της Ε.Ε. γιατί δεν Μπλοκάρει τους πρόσφυγες και απαιτεί χερσαία επέμβαση στην Λιβύη

Από την πρώτη στιγμή τονίζαμε ότι η έξαρση του ευρωπαϊκού και νατοϊκού πολέμου εναντίον των προσφύγων-μεταναστών έχει και έναν επιπλέον λόγο και αυτός είναι η έναρξη της νέας ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Λιβύη. Η αποστολή ευρωπαϊκού στόλου με συμμετοχή και ελληνικού υποβρυχίου στα χωρικά ύδατα της Λιβύης με πρόσχημα την αντιμετώπιση των διακινητών, από την αρχή είχε εκτιμηθεί ότι αποτελεί το πρόπλασμα νέας συνολικότερης επέμβασης. Η επίθεση της Συμμαχίας Προθύμων που έγινε το 2011, με στόχο την ανατροπή του.....
καθεστώτος Καντάφι, οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου κράτους παρία και προκαλεί εμπόδια στη δράση των πολυεθνικών, στη μοιρασιά και εκμετάλλευση.
Την εκτίμηση μας αυτή ήρθε να ενισχύσει η έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου για την επιχείρηση “SOPHIA” της ΕΕ είναι κόλαφος!
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ η ναυτική επιχείρηση “Σοφία” της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των διακινητών μεταναστών στα ανοιχτά της Λιβύης απέτυχε και δεν συνέβαλε παρά μόνο στο να ενθαρρύνει τους διακινητές να αλλάξουν τη στρατηγική που ακολουθούν, υποστηρίζει μια έκθεση του βρετανικού κοινοβουλίου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η επιχείρηση Σοφία της Eunavfor MED, που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015, “δεν μειώνει τον αριθμό των μεταναστών, δεν ενοχλεί τα δίκτυα των διακινητών, ούτε εμποδίζει τη διακίνηση ανθρώπων στην κεντρική Μεσόγειο” αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων.
Σύμφωνα πάντα με την έκθεση αυτή, η επιχείρηση Σοφία είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν ελάχιστες συλλήψεις (περίπου 50), συνήθως όμως επρόκειτο για ανθρώπους που είχαν δευτερεύοντες ρόλους στα δίκτυα και όχι για τα ηγετικά στελέχη τους τα οποία σταμάτησαν πλέον να επιβιβάζονται στα πλεούμενα για να μεταφέρουν τους επίδοξους μετανάστες στην Ευρώπη. Από την άλλη, η καταστροφή περίπου 80 πλοιαρίων με τα οποία γινόταν η διακίνηση, οδήγησε τα δίκτυα αυτά να χρησιμοποιούν μικρά φουσκωτά που είναι ακόμη πιο επισφαλή για τους μετανάστες.
Από την έναρξή της, η επιχείρηση αυτή που συνίσταται στην παρακολούθηση μιας τεράστιας περιοχής στα ανοιχτά της Λιβύης αποτελούσε μια “τεράστια πρόκληση”, σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής, ο Λόρδος Τούγκενχατ στον ιστότοπο του κοινοβουλίου. Ήταν “ελάχιστες οι πιθανότητες” η επιχείρηση Σοφία να διαταράξει τον τρόπο λειτουργίας των διακινητών δεδομένου ότι δεν επεκτεινόταν ούτε στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, ούτε στο λιβυκό έδαφος, εξήγησε.
“Τα δίκτυα ξεκινούν από τη Λιβύη και επεκτείνονται στην Αφρική. Χωρίς την υποστήριξη μιας σταθερής λιβυκής κυβέρνησης οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για να πλήξουν τους διακινητές στην ξηρά”, συνέχισε.
Συμπέρασμα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευρωπαϊκές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις θέλουν να επιτεθούν ξανά στην Λιβύη, με χερσαίες δυνάμεις αυτή τη φορά. Τα προσχήματα υπάρχουν και δεν είναι άλλα από τη δράση των μουσουλμάνων φονταμενταλιστών, τους διακινητές, την ανάγκη σταθερής κυβέρνησης στη Λιβύη. Και ήδη Ειδικές Δυνάμεις από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Βρετανία και ίσως την Ιταλία πολεμούν στην Λιβύη, ανοίγοντας το δρόμο της γενικευμένης χερσαίας επέμβασης.
Φυσικά κανείς δεν μιλά για τα ποτάμια της προσφυγιάς που πρόκειται να προκαλέσει η νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση…
Αλλά, θα υπάρχουν εκεί οι στόλοι των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, μαζί φυσικά με τα πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για να τους σταματήσουν…
Ε και μερικές χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες θα χαθούν…

Ε και τι έγινε… Πρώτη φορά είναι; Έτσι δε χτίστηκε η πολιτισμένη και δημοκρατική Ευρώπη;
Για εμάς γίνεται ακόμη μεγαλύτερη η ανάγκη συγκρότησης ενός εργατικού διεθνιστικού εργατικού αντικαπιταλιστικού κινήματος για το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής, για να μην συμμετέχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, να μην χρησιμοποιηθούν οι βάσεις του θανάτου, να μην δοθεί καμιά διευκόλυνση στους Μισθοφόρους Φονιάδες των ΗΠΑ-Ε.Ε.-Αραβικών κρατών.
Καλούμε φαντάρους και μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν την συμμετοχή τους


Δίκτυο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: