Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τετραήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2016», 19-22 Μάη, Αθήνα, ΑΣΟΕΕ “Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο”

Στις 19-22 Μάη θα διεξαχθεί το τετραήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2016», που οργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (ΣΕΚ), στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό με την τέταρτη Γενική Απεργία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, η κρίση στην ΕΕ με το επερχόμενο δημοψήφισμα για το BREXIT στη Μ.Βρετανία, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες μετά την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και το κλείσιμο των συνόρων, είναι το φόντο των μεγάλων εξελίξεων μέσα στις οποίες πραγματοποιείται φέτος για 29η συνεχόμενη χρονιά το τετραήμερο Μαρξισμός 2016.

Είναι μια ευκαιρία για ......
αγωνιστές και αγωνίστριες από όλους τους χώρους και όλα τα μέτωπα της πάλης, να βρεθούνε μαζί και να αναζητήσουν τις απαντήσεις για το πώς μπορούνε να αλλάξουν τον κόσμο σήμερα. Να καταρρίψουμε το μύθο ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση» έξω από τα μνημόνια, την ΕΕ και το καπιταλισμό.
Πρόκειται για ένα πραγματικό πανεπιστήμιο των επαναστατικών ιδεών, αφού οι 10 κύκλοι συζητήσεων, καθώς και οι θεματικές στις οποίες χωρίζονται οι 50 συζητήσεις, ακουμπάνε το σύνολο των αναζητήσεων της αριστεράς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Με κύκλους όπως: “Ένας αιώνας εξεγέρσεων και επαναστάσεων”, “Αριστερά και επανάσταση στον 21ο αιώνα”, “Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα”, “Η πάλη ενάντια στο Φασισμό”, “Καπιταλισμός-Ζόμπι”, “Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο;”, “Καπιταλισμός και καταπίεση”, “Μαρξισμός, θεωρία και πράξη”, “Ιμπεριαλισμός, πόλεμος, εθνικισμός και προσφυγιά”, “Τέχνη, επιστήμη, πολιτισμός”, αναδεικνύεται η επικαιρότητα της μαρξιστικής ανάλυσης.

Πάνω από 90 είναι οι ομιλητές του τετραημέρου, ανάμεσά τους η βουλευτής Μπριντ Σμιθ από την Ιρλανδία, ο οικονομολόγος Μάικλ Ρόμπερτς, ο Άλεξ Καλλίνικος που θα μιλήσει και για την ελληνική έκδοση του βιβλίου του «Αποκρυπτογραφώντας το Κεφάλαιο», οι πανεπιστημιακοί από πλατύ φάσμα της αριστεράς και των κινημάτων Γιώργος Τσιάκαλος, Νίκος Στραβελάκης, Μιχάλης Λυμπεράτος, Άλκης Ρήγος, Ελένη Πορτάλιου, Γιάννης Μηλιός, Χάρης Αθανασιάδης, Κώστας Βλασόπουλος, Δημήτρης Μαριόλης, οι συνδικαλιστές Αντώνης Νταλακογιώργος, Σαράντος Αλεξανδρής, Κώστας Καταραχιάς, οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ Κώστας Παπαδάκης, Τάκης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης.

Κάθε μέρα του 4ήμερου κλείνει με μια μεγάλη συζήτηση πάνω στις βασικές μάχες της περιόδου με ομιλητές από την καρδιά των μαχών και των αντιστάσεων.
“Η εργατική αντίσταση στα μνημόνια” την Πέμπτη 19/5 με ομιλητές τους: Λένα Βερδέ, Σαράντο Αλεξανδρή, Τάσο Αναστασιάδη, Κώστα Καταραχιά, Στέλιο Μιχαηλίδη.

“Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά” την Παρασκευή 20/5 με τους: Δημήτρη Αγγελίδη, Γιώργο Τσιάκαλο, Έφη Λατσούδη, Βασίλη Κουκαλάνι, Πέτρο Κωνσταντίνου.

“Διεθνιστικό ΟΧΙ στην ΕΕ” το Σάββατο 21/5 με τους: Άλεξ Καλλίνικος, Νίκο Στραβελάκη, Πάνο Γκαργκάνα  και 

“Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο”, που είναι και το σύνθημα του φετινού Μαρξισμού, την Κυριακή 22/5 με ομιλητές τους: Μπριντ Σμιθ, Μαρία Στύλλου, Θανάση Διαβολάκη, Ζαννέτα Λυσικάτου, απεργούς από τις πρόσφατες μάχες, Σύρους και Αφγανούς πρόσφυγες.


Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

•Iστοσελίδα www.sekonline.gr
•Εργατική Αλληλεγγύη, 210 5247140
•Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, Φειδίου 14, Αθήνα, 210 5247584

•Facebook event: Μαρξισμός 2016 «Μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: