Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΦΕ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Το πρόβλημα με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην χώρα μας είναι μεγάλο και αφορά μια σειρά ζητημάτων όπως η όχληση που δέχονται οι περίοικοι από την δυνατή μουσική, η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιο χώρο προορισμένο για τους πεζούς κλπ.
Οι αντιδράσεις των πολιτών είναι συνεχείς αλλά ουσιαστικά οι διοικήσεις των δήμων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο βαθμό που θα έπρεπε και είναι υποχρεωμένες με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ένα καθεστώς που δύσκολα μπορεί να ανατραπεί.
Η αστυνομία από την πλευρά της υποβάλλει μηνύσεις και εσχάτως ο εισαγγελέας προβαίνει σε προκαταρκτικές εξετάσεις όπως τελευταία κάνει στον δήμο...
Αλεξάνδρειας με αφορμή την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μην αφαιρέσει οριστικά ως όφειλε την άδεια λειτουργίας καταστήματος που είχε σωρεία μηνύσεων εις βάρος του.
Ο εισαγγελέας Βέροιας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ήδη η διαδικασία των καταθέσεων άρχισε. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αλεξάνδρειας κλήθηκαν να καταθέσουν στο ΑΤ Αλεξάνδρειας για το θέμα αυτό. Να δώσουν την εξήγηση γιατί ψήφισαν να μην αφαιρεθεί οριστικά η άδεια του συγκεκριμένου καταστήματος ενώ ο νόμος προβλέπει το αντίθετο ρητά και κατηγορηματικά.
Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία ο εισαγγελέας θα κρίνει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και θα αποφασίσει αναλόγως.
Γεγονός είναι πάντως ότι η κατάσταση στην Αλεξάνδρεια και στους άλλους δήμους της Ημαθίας είναι κακή.
Τα καταστήματα έχουν καταλάβει αυθαίρετα μεγάλα τμήματα δημόσιου χώρου ενώ δεν το δικαιούνται και οι πεζοί αναγκάζονται να περπατούν στο οδόστρωμα!
Βλέπουμε όλοι ότι ορισμένα καταστήματα (καφέ κλπ) να τοποθετούν παροπλισμένα μηχανάκια δήθεν ότι είναι σταθμευμένα και μάλιστα ορισμένοι να τα καρφώνουν στο οδόστρωμα με αλυσίδες και βίδες, ώστε να έχουν οι πελάτες τους θέα (;) και που βέβαια στερούν θέσεις στάθμευσης από τους επισκέπτες της πόλης και της αγοράς και βέβαια έσοδα από τον δήμο αφού ισχύει ως γνωστόν η ελεγχόμενη στάθμευση.
Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και θα πρέπει κάποτε να αλλάξει. Αλλά, αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν να αλλάξει όταν ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξάνδρειας αποφασίζει να παρακάμψει την ρητή οδηγία του νόμου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: