Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "Ο ΠΟΛΙΤΗΣ"

«ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ»
  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

«Αν ένα πρωί περπατήσω επάνω στο νερό, την άλλη μέρα οι εφημερίδες θα γράψουν
¨Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να κολυμπήσε騻.
Λύντον Τζόνσον Αμερικανός Πρόεδρος

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ρόλο του τύπου και της δημοσιογραφίας στον έλεγχο της δημοτικής αρχής, στον τρόπο που αποφασίζει και λειτουργεί.
Κανείς δεν αμφισβητεί το δικαίωμα στους δημοσιογράφους να κρίνουν και να κατακρίνουν.
Και σίγουρα οι κρίνοντες, κρίνονται και αυτοί.
Όμως σε εφημερίδα του Δήμου μας το παράλογο έγινε μόνιμο ¨αποκριάτικο γαϊτανάκι¨.
Πάγια τακτική μου είναι η σιωπή στα όσα γράφονται στον Τύπο.
Όμως …
Δύο άρθρα εφημερίδας στις 9 Φεβρουαρίου 2010 πρωτοσέλιδο και ενυπόγραφο «Βάρη και άλλα βάρη στις Πλάτες των δημοτών» και στις 9 Μαρτίου 2010 κύριο άρθρο «Ήθελαν να παραπλανήσουν την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου» από τον ίδιο δημοσιογράφο, μόνο να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν τους δημότες έχουν σκοπό, ενώ ο προφανής στόχος είναι η Διοίκηση του Δήμου που εδώ και 7 χρόνια παράγει έργο και θα συνεχίσει να παράγει και αυτό ενοχλεί τη συγκεκριμένη εφημερίδα.
Το παράλογο είναι ότι και οι δύο αποφάσεις της δημοτικής αρχής είναι προς όφελος των δημοτών και μόνο.
Στο πρώτο άρθρο κατηγορείται ο Δήμαρχος γιατί αύξησε τον Προϋπολογισμό των Νομικών Προσώπων που εκτελούν κοινωνικό έργο με στόχο οι συμμετέχοντες σε αυτά να πάρουν νέες πρωτοβουλίες και να ενεργοποιηθούν σε περισσότερες και πιο ποιοτικές δραστηριότητες.
Θέλει να μας πει η εφημερίδα ότι είναι «Βάρη στις πλάτες» το ενδιαφέρον μας για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που θέλουμε να έχουν καλύτερες συνθήκες και να πάρουν μέρος σε περισσότερες δραστηριότητες.
Ίσως πιστεύει ο δημοσιογράφος ότι είναι ¨περιττές δαπάνες¨ (όπως λέει) να στηρίξουμε περισσότερο τα παιδιά και τους μεγάλους των χορωδιών που μας έκαναν, εκτός των άλλων, περήφανους και γνωστούς στο Πανελλήνιο και όχι μόνο.
Θέλει να μας πείσει ότι τα χρήματα που δίνονται για τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τη Βιβλιοθήκη είναι και αυτά ¨Περιττές δαπάνες¨.
Σίγουρα την καλύτερη απάντηση θα μπορούσαν να τη δώσουν οι δημότες μας της Τρίτης Ηλικίας στο ΚΑΠΗ, τα παιδιά και οι μεγάλοι δημότες των χορωδιών, οι θεατές που γεμίζουν το αμφιθέατρο στις εκδηλώσεις, οι αναγνώστες της Βιβλιοθήκης.
Τον προκαλούμε λοιπόν να πάει και να τους τα πει ο ίδιος στην πρώτη συνάντηση. ¨Ιδού η Ρόδος…¨.
Όσο για το άρθρο που αναφέρεται στα χρήματα που δόθηκαν στους μαθητές των τριών (3) Λυκείων για την εκδρομή τους θα μπορούσαν να του απαντήσουν οι μαθητές και οι οικογένειές τους.
Τα χρήματα αυτά δόθηκαν μόνο και μόνο για στήριξη των οικογενειών των παιδιών στις δύσκολες σημερινές συνθήκες.
Ίσως για το δημοσιογράφο θα ήταν προτιμότερο κάποιοι μαθητές να μην πάνε εκδρομή και κάποιοι άλλοι να πάνε αλλά να τους είναι δύσκολο να χαρούν και να διασκεδάσουν λόγω ακριβώς των οικονομικών δυσκολιών.
Εμείς όμως το δηλώσαμε και το δηλώνουμε ότι είμαστε κοντά στους δημότες, κοντά στα καθημερινά τους προβλήματα, συμπαραστάτες και αρωγοί στις δυσκολίες.
Στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με πολλούς τρόπους τους ανθρώπους μας της Τρίτης Ηλικίας, τα παιδιά μας, τη νεολαία, τους ανάπηρους, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, τους δημότες μας που έχουν ανάγκη ηθική και υλική.
Η έγκριση της δαπάνης είναι μια τυπική διαδικασία. Αυτή τηρήσαμε πιστεύοντας στο ηθικό και στο αναγκαίο της έγκρισης.
Κοινός νους αντιλαμβάνεται, ότι για όσα κατακρινόμαστε είναι όλα προς όφελος των δημοτών μας και των παιδιών μας και μόνο.
Οι εκβιαστικές λογικές, τα κατευθυνόμενα άρθρα που σκοπό έχουν να εκβιάσουν προσωπικά οφέλη του συντάκτη τους χωρίς να συνυπολογίζουν το κακό που προξενούν στην κοινωνία θα με βρίσκουν πάντα αντίθετο.
Το μόνο που με απασχολεί και θα με απασχολεί όσο βρίσκομαι σ΄ αυτή τη θέση είναι το συμφέρον των δημοτών μας και μόνο αυτό.
Ευχαριστώ
ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αξιος ψηφου δημαρχε!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αξιος ψηφου δημαρχε!!!!!!!!

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ.......