Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ: ΕΠΑΦΕΣ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ-ΚΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Στη Ρουμανία βρέθηκε το τριήμερο 12-14/03 ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, κ. Γκιόνογλου. Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, κ. Κούγκα Α., επισκέφθηκαν την πόλη Otopani της Ρουμανίας, στα πλαίσια αποστολής της Ν.Α. Ημαθίας, που επισκέφθηκε την τοπική Νομαρχία με την οποία έχει αδερφοποιηθεί.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της Otopani (που βρίσκεται 10 Km από το Βουκουρέστι), κ. Constantin Silvia Gheorghe, με τον οποίο είχα μια πρώτη συζήτηση για την αδερφοποίηση των δύο Δήμων. Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων είχαν επαφές με τοπικούς αλλά και Έλληνες οικονομικούς παράγοντες, καθώς είναι γνωστό ότι στη Ρουμανία δραστηριοποιούνται περί τις 5.000 ελληνικές επιχειρήσεις.
Υπήρξε ενδιαφέρον για οικονομικής φύσεως θέματα στο επίπεδο επενδύσεων για τα τοπικά μας προϊόντα. Ο κ. Δήμαρχος προσκάλεσε τον ομόλογό του να επισκεφθεί την Αλεξάνδρεια, ώστε να γνωρίσουν τις τοπικές παραγωγικές επενδύσεις, τα τοπικά αγροτικά μας προϊόντα και κυρίως να νιώσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά , ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για την αδερφοποίηση.
Η πρόσκληση έγινε αμέσως αποδεκτή από την πλευρά του κ. Constantin. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάιο, σε ημερομηνία που απομένει να οριστεί.
Η συγκεκριμένη επίσκεψη και η διαφαινόμενη αδερφοποίηση σ’ αυτήν την κρίσιμη οικονομικά εποχή που περνάμε ανοίγει νέους δρόμους , νέες ιδέες για νέες επενδύσεις και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας . το άνοιγμα αυτό προς την Ευρώπη βγάζει το Δήμο μας από την εσωστρέφεια και βάζει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

eixan kai diermhnea mazi toys? kai ante o dhmarxos kserei kai italika o antidhmarxos pos ta katafere?

Ανώνυμος είπε...

Αφού αποδείξαμε (με πρωτοβουλία μας !!!!) οτι δεν έχουμε καμμιά πολιτιστική η ιστορική σχέση με τη ομώνυμη πόλη της Αιγύπτου ,τωρα τρέχουμε εδω κι εκει για αδελφοποιήσεις με άσχετες πόλεις .
Μήπως πρέπει να σκεφτούμαι κατι σαν το σερσε λα φαμ (αναζητήστε τη γυναίκα)!!!!?????
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και υιοθεσία απόρων κορασίδων ???
ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚ.Σ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ